Családállítás

2023. októberétől új helyszínen jöhetsz hozzám csoportos családállításra! Ha szeretnél jönni letenni a terheidet egy megnyugtató, otthonos kuckóba, akkor július 27-én, szombaton várlak szeretettel az Életmód Műhely-ben!

A családállítás egy olyan módszer, ami feloldja a családunkban korábban történt események mai napig ránk ható nehezítő következményeit. Olyan események is hatással vannak ránk, melyek akár azon családtagjainkkal történtek korábban, akiket nem is ismertünk, mégis a családi lélek rendszerében jelen vannak, és akár nehézségként tevődnek egyes családtagokra.

Ha például valaki a családi rendszerben korábban nehéz életet élt, akkor a leszármazottakat ez később olyan módon kísérti, hogy nem mernek boldogabbak lenni annál, aki ezeket a nehézségeket élte meg, azaz visszafojtják saját életükben az öröm/bőség/szeretet áramlását. Ez természetesen tudat alatti megfelelés. Mi csak a következményeket tapasztaljuk és nem értjük, hogy miért nem sikerülnek az életünkben azok a dolgok, amiket szerettünk volna.

Bert Hellinger felismerte, hogy családállítás során a morfogenetikus mező segítségével megtalálhatóak, és oldhatóak ezek a korábbi események, és az általuk akaratlanul magunkra vállalt terhek

Családállításra nálam 3 módon van lehetőség:

  1. Egyéni stratégiai állítással
  2. Egyéni transzgenerációs családállítással
  3. Csoportos családállítással

1. Egyéni stratégiai állítás

Ezt a módszert már nagyjából egy évvel a családállítás képzésen való részvételem előtt megtanultam, személyesen a kidolgozójától, Tarjányi Nanitól. Az édesapja által kifaragott kicsi fa figurák (és egyéb más, apróságok) segítségével egy élethelyzetre vonatkozóan lehet összefüggéseket felhozni a tudatalattiból, így hasznos megértésekhez jutva. Ezekkel a bábukkal beállíthatunk egyszerre családtagokat, barátokat, de akár a párunkat, sőt esetleges betegségünket, vagy más elakadásunkat is. A figurák megmutatják, hogy ki kihez tartozik, ki ki iránt mit érez, és rávilágíthat várható megoldásra is. A módszer lényege, hogy egy feltáró beszélgetés folyamán feltárom, hogy kik a fontos szereplők és őket úgy állíttatom be a vendégemmel, hogy ő nem tudja, hogy melyik figura kicsoda. Amikor azonban én kigondolom az illető kiben létét és megkérem az állítót, hogy válasszon figurát, akkor ő az én gondolatom alapján adja oda az adott kütyünek az illető személy/fogalom energetikáját. Ezt követően elhelyezi az asztalon a bábukat, majd ismerteti, hogy kivel/mivel kapcsolatban milyen érzése van. Én ezeket az elhangzó gondolatokat lejegyzetelem, majd rendszerbe rendezve visszaolvasom a vendégemnek, miközben felfedem az egyes figurák által megjelenített illetőket. Ezen a ponton kap az állító olyan rálátást a helyzetére, mely eddig ismeretlen megértéshez segíti hozzá

"Köszönöm Szandra a lehetőséget. Fantasztikusan működik a rendszer, a reprezentánsok pontosan megmutatják azt, ahogyan a való életben a dolgok vannak, mindezt úgy hogy biztos lehetek abban, hogy semmilyen tudatos befolyásom nincs arra, hogy mit rakok ki az asztalra. (miután először nem tudom, hogy ki kicsoda-micsoda) Látni a dinamikát a szereplők között óriási felismeréseket hozott.🙏🏻💖" 

2. Egyéni transzgenerációs családállítás

Nos, első ránézésre ez a módszer talán úgy fest, hogy csupán a bábuk méretében tér el a fent ismertetettől. A valóság azonban nem ez. Ezekkel a nagyobb bábukkal a csoportos családállítással azonos lépéseket hajtunk végre. Először is a feltáró beszélgetés folyamán megfogalmazzuk és jól behatároljuk az állító problémájának esszenciáját. Ezt követően a vendég kiválaszt egy figurát, aki őt képviseli majd az állításban, aztán egy másikat, aki a megadott nehézséget fogja megjeleníteni. Ezen a ponton veszem én át a bábukat és néhány percig csendben figyelem a köztük levő energetikát, majd kiderítem, hogy a probléma a kiterjesztett család* mely tagjához tartozik. Amikor beazonosítottuk a személyt, az ő élethelyezéről is érkezik némi információ, mely rávilágít a leszármazottjának élethelyzetével kapcsolatos párhuzamra. A folyamat végén oldó mondatokat mond el az állító, melyek segítségével megszabadul a tehertől, amit tudattalanul vett át és vitt tovább az érintett klán** tagtól. (**A klán a kiterjesztett családot* jelenti, melybe a vér szerinti családtagokon túl beletartoznak például az elhagyott ex párok, az esetleges szeretők, az elvetetett gyermekek, sőt akár az áldozatok is, akiket a családunk felmenői tettek azzá.)

Egyéni családállításról kapott visszajelzés:

"Úgy érzem, sok kérdésemre választ kaptam, az elvesztett ikerrel és az enneagrammal kapcsolatban is. Nem is tudom, mit vártam, amikor mentünk hozzád, de ezt biztosan nem. Megnéztem a youtube videót és más előadásokat is és döbbenetes volt.
Azt hiszem, tökéletesen sikerült az elmúlt 33 évben futtatni azt a programot, hogy én nem vagyok elég jó. Egészen eddig azt hittem, hogy ez az apám miatt van így, hogy ő az oka, de nem ő volt. Bármit csinálok, soha nem lehetek elég jó semmiben. Engem nem lehet szeretni és mindenki cserben hagy, mert akkor is otthagytak 33 éve. Hogy ez a sok furcsa érzés és gondolat mind abból az eseményből származtatható, hogy csak rövid ideig, de volt mellettem valaki anya hasában és elhagyott. Már ott elkezdődött és ezt vittem végig egészen idáig. Mivel ez a program futott bennem, az élettől is folyton olyan eseményeket kaptam, amik ezt "csak visszaigazolták". Sokáig kerestem a választ, miért van az, hogy értem el sikereket az életben, nem szabadna magam olyan szörnyen érezni és ostorozni, de mindig egy rakás szarnak éreztem magam. Úgy éltem meg, hogy engem azért hagytak el, mert nem vagyok méltó a szeretetre. Valójában még saját magamat sem szerettem, én vagyok saját magam legnagyobb kritikusa, mindig a hibát keresem magamban. És ha bármikor állok a tükör előtt, soha nem tudtam azt mondani, hogy elégedett vagyok azzal, amit látok. Többször csináltattam kineziológiai oldásokat, próbálkoztam többmindennel, de soha senki nem hívta fel erre a figyelmemet. És mivel nem tudtam róla, csak értetlenül álltam a dolgok előtt és nem tudtam tenni semmit a "gyógyulásom" érdekében. Hogy felülírjam azt a tudatalatti programot, amit egészen idáig olyan tökéletesen futtattam és sorra vonzottam be azokat a személyeket és azokat a történéseket, amik csupán visszaigazolták, hogy én nem vagyok elég jó, sem szerethető.
Azt hiszem, ezt az ajándékot kaptam az élettől 34. születésnapomra, hogy ez a tudomásomra jutott és megtaláltam a "miértet", ami mindig is foglalkoztatott. És ezt Neked köszönhetem. Teljesen véletlenül jutottam el hozzád. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, csak olyan váratlanul jött a felajánlás a Nikitől, hogy esetleg lenne-e kedvem vele menni. Valójában nem volt kedvem, de mégis igent mondtam."

3. Csoportos családállítás

A módszer lényege azonos az egyéni családállításéval, azonban ezt az állítást nem 4 szemközt folytatom a vendégemmel, hanem kisebb csoportban -jelenleg maximum 6 fővel dolgozom együtt ilyenkor. A csoportos állításnál az állító problémáját és önmagát is 1-1 valóságos személy testesíti meg, azaz a bábuk helyett a jelenlevő segítők kapják meg az illetők energetikáját. Ez annyiból izgalmasabb, hogy a bábukkal ellentétben az emberi segítők szavakkal is ki tudják fejezni érzéseiket; vonzódásukat, elutasításokat. Az ilyen családállításoknál a segítői szerep körbejár: egy ilyen nap nagyjából délelőtt 10órától délután 4ig tart, és hozzávetőlegesen 45-50 perc jut 1-1 jelenlevő problémájára, illetve annak feldolgozására. Az összefüggések feltárása után itt is oldó mondatokkal teszi le az átvett terhet az állító. 

Csoportos állításokat jelenleg minden hónap első pénteki napján tartok a budapesti címen.

Csoportos családállításról kapott visszajelzéseim:

"Szia Szandra! Csak egy gondolatot akarok veled megosztani, a szombati állítás kapcsán! Beszélgettünk az igazságtalanságról, az anyámmal való kapcsolatról, amit oldottunk is! Az állítás előtt említettem hogy van egy dokumentum, ami vagy megvan vagy nincs, mert lehet selejtezték, akkor még nem tudtam! Ma írtak hogy megvan, de anyám jóváhagyása kell, hogy megkaphassam! Én ettől féltem, mert nem tudtam, hogy hogyan fog reagálni…bár sejtettem hogy nem lesz gátja de legszívesebben nem szóltam volna neki és kihagytam volna a buliból. Az élet úgy hozta hogy ő is kelljen hozzá én pedig így éreztem IGAZSÁGOSNAK hogy megírtam neki. és beleegyezett és el is küldtem neki a dokumentumot! Így, szerintem a legnagyobb témám az életemben a születésem körülményei, és az ahhoz kapcsolódó traumáim, az indulásommal való foglalkozás! Így egy objektív IGAZSÁGOT fogok kapni az orvosi dokumentumokkal és alapra tudom helyezni a az életemet! Köszönöm neked! Mármint a legnagyobb téma az életemben a születésem és az a körüli dolgok így kapnak objektív alapokat és tovább tudok lépni és új alapra helyezni az életemet és hogy ki vagyok. Talán így érthetőbb…" 

"Családállításon egy nőgyógyászati betegségem családi, lelki gyökerét szerettem volna megtalálni. Az állításban feljött az anyai oldalon, a dédnagyapám előző kapcsolata, amiben az előző partner valami nagy méltánytalanságot, mellőzöttséget élt meg és nagyon erős testi tünetei voltak az állításban őt képviselőnek is. Ezt vissza kutattam a családfámon és értetlenkedtem, hogy innen én egy nagy szerelem történetét ismerem a dédnagymamámmal, amiben az én dédnagyapám fehér lovon udvarolt neki, nagy szerelem volt. Aztán nem is foglalkoztam az egésszel hónapokig, míg megint feljött ez a téma, gondoltam megkérdezem anyukámat, tud-e korábbi kapcsolatról. Ő sem tudott, csak azt derítettük ki, hogy az akkori kor szerint viszonylag későn kötöttek házasságot, dédnagyapám már 27 éves volt. Anyukámat annyira megmozgatta a téma, hogy azonnal felhívta nagymamámat, aki szerencsére nagyapa felmenőinek történetével is nagyon képben van. Nagy szerencse és áldás, amikor van még kitől megkérdezni ezeket. Mondanom sem kell nagymamám nagyon meglepődött a kérdésen és kiderült, hogy bizony volt egy gyűrűs menyasszonya az én dédnagyapámnak, ahol a leendő anyós megakadályozta a frigyet egy gazdagabb kérő reményében. A mondat ami elhangzott " nehogy már egy árva, szegény fiúhoz menj feleségül". Így jöhetett létre az én családom és vehette végül feleségül az én dédnagymamámat. Nagymamám nagyon meglepődött, honnan szedtük ezt elő, hiszen nem is tudhattunk róla. A slussz "poén", ami nekem egyértelműen visszaigazolja, mennyire működik ez az energetika és tudattalanul, de a blokkok, traumák kioldásának élünk, hogy anyukám testvére, az én nagybátyám, egy Zsuzsa nevű nőt vett feleségül (így hívták a gyűrűs menyasszonyt is), aki mint most kiderült a volt menyasszony leszármazottja. Így tért vissza a "mellőzött 'energia". Hidegrázós. Az ő kapcsolatukban mindig a nő uralkodott, el is váltak. Mintha vezeklés lett volna maga a kapcsolat is, egy meg nem élt szerelemért.." 

"Sziasztok! Szeretnék megosztani Veletek egy a családállítás energetikájával kapcsolatos személyes történetet.Még decemberben volt Szandrával egy olyan állításunk, ahol a papámmal kapcsolatos terheket oldottunk.A papám Kabán volt úszóedző kb. 30 éven keresztül. 1983-ban halt meg, még az én születésem előtt. Nagyon sok gyereket tanított meg úszni és versenyekre is jártak, szép eredményekkel. Idén 40 éve, hogy eltávozott közülünk. Azóta egy generáció nőtt fel és most, pár hónappal az oldásunk után elindult egy kezdeményezés, amit pár lelkes tanítvány (akik több mint 40 éve jártak papámhoz úszni) kezdeményezett. A 40 év alatt semmi ilyen nem történt!Május 1.-re a kabai fürdőben emléknapot szerveztek a tiszteletére, történetekkel, főzéssel, emlékúszásokkal és egy emléktáblát is avattak a tiszteletére.Hálával tölti el a szívem, hogy ez megvalósult és, hogy ennyi ember szintén hálával és szeretettel emlékezett meg róla ezen a napon. Gondoljatok bele! Micsoda energiája van ennek! Azt érzem, mintha ő is felszabadult volna valamiféle teher alól és az őt megillető helyre került. Csodálatos folyamatokat tud elindítani a családállítás, ajánlom Mindenkinek!"

"Nagyon szuper volt! Számomra döbbenet volt több pillanat is, akkor is, amikor segítő voltam más állításában, és a saját állításban is. Nagyon jól éreztem magam, a nehéz témák ellenére is. Voltak könnyek, de sok sok nevetés is. Nagyon jó csapat jött össze. Köszönöm Szandrának, és a csapat minden tagjának"

"Nyitott vagyok az újdonságokra, de már figyelek, hogy ne lelkesedjek túl mindent, ami új, hanem hagyjak időt a dolgoknak leülepedni, megérni.
A csoportos programra ezért először a kíváncsiság hajtott, emiatt egy barátom le is akart beszélni róla, mondván ha csupán ezért megyek, inkább ne tegyem.
Ez nem hatott rám, mert tudom, ha csak a csírája fogan meg bennünk valaminek, az biztosan okkal történik, ezért engedni kell kihajtani azt a magocskát.
Szóval ismét elvárasok, cél nélkül mentem, viszont mindvégig éreztem, hogy ott a csoportkohézió, a szinkronicitasok felszínre fognak hozni nekem is egy témát, amin dolgozhatok.
Ez meg is történt, bár a problémám gyökéroka megdöbbentett, mert ismét a szükségtelenség érzése jött fel, hogy nincs rám szükség, felesleges vagyok...
Pedig ezen már olyan keményen dolgoztam! 🤔
Szandra higgadtan, magabiztosan vezette az eseményeket mindenkinél. Olyan megtartó teret hozott létre, amiben mindenki bizalommal megnyílhatott, nők is, férfiak is. Néha nem értettem, mi miért történik, de azt mindenkinél éreztem, hogy oldódott, megkönnyebbült lett az oldások után.
Egy hölgy szinte más emberként hagyta ott a teret, mint ahogyan érkezett. Kivirult, kisimult, megfiatalodott, vidám lett, sőt boldog. 🌞
Bevallom, az események utáni órákban rágtam a gumicsontot, fejben voltam. Hogyan fog ez rajtam segíteni? Mi köze a feljött megoldásnak ahhoz, ami engem éppen frusztrált? Majd győzött a bölcsebb énem, aki tudta, jönni fog a megértés, csak legyek türelemmel. Nem lehet mindig olyan csodás a kirakós összeállása, mint a Belső Utazás alkalmával 😉
Ennek ellenére jobban éreztem magam és figyeltem is magam. Tudatosan megfigyeltem hogyan alszom, hogyan rezonálok a külvilág eseményeire.
Másfél nap után arra eszméltem, hogy jobban vonzok, ragyogóbb a tekintetem, kedvesebb lettem a velem élőkkel. Ejnye! Ismét nálam volt a kutya elásva?!
Nem is ők tehetnek semmiről?
Mint oly sokszor, megint csak be kellett látnom, ha bármilyen problémám van a világgal, először az én világomban kell rendet tenni.
Köszönöm szépen Szandra!
Találkozunk még. Áldás" 

2in1, azaz: stratégiai állítás, vagy transzgenerációs családállítás a Belső Utazás előtt

Mikor és miért érdemes a Belső Utazás előtt a kicsi, vagy a nagy bábukkal állítást csinálni?

Nos, a kicsikkel (stratégiai) akkor javaslom a kombinálást, ha olyan élethelyzetben van az utazó, mely több összetevős és szeretné tisztán látni a szereplő közötti dinamikákat mielőtt nekilátunk az utazásnak.

A nagy bábukkal (transzgenerációs) pedig akkor hasznos kombót csinálni, ha gyanítjuk, hogy a probléma hátterében nem csupán a saját életre visszavezethető összefüggések húzódnak meg. Ilyenkor a bábuk segítségével letesszük a transzgenerációs terhet, így a Belső Utazásban már visszahúzó béklyók nélkül oldhatjuk fel saját életünk elakadását. 

...és hogy miért jó összekombinálva választani a Belső Utazást egy családállítással? 3 kedves vendégem szavait idézve:

"Szia Szandra. A belső utazásomon megbeszéltük, hogy néhány hét múlva adok visszajelzést, hogy mi változott meg az életemben. Azért mentem hozzád, mert egész életemben egy megmagyarázhatatlan bűntudat gyötört és mindig akadályoztam azt, hogy valamiben is én legyek a legjobb, vagy egyszerűen olyan furcsa szégyenérzésem volt, amikor valami nagyon jól sikerült és mindenki gratulált. Olyan volt, mintha utolsó lettem volna. Már lassan két éve kezdtem blogolni, de mindig nagyon nehezen töltöttem fel az írásaimat, mert féltem a negatív reakcióktól (trolloktól). Olvastam az "eltűnő iker szindrómáról" és gyanítottam a "tünetek" alapján, hogy velem is valami ilyesmi történhetett. A bábus állítás során nagyon szépen kijött, hogy jól sejtettem, valóban volt ikertesóm, aki a terhesség alatt eltűnt. Ezt aztán a belső utazáson fel is oldottuk. Azóta ez az érzés megszűnt, örömmel teszem a dolgomat és egyre több pozitív visszajelzést kapok az írásaimra. Sőt ebben a hónapban büszkén küldtem két novellát két különböző pályázatra is. Gondolván, hogy mit is veszíthetek. Befejeztem az egyik könyvemet is végre, amit csak halogattam. Éppen kiadót keresek. A másik pedig két hónapon belül lesz kész, terveim szerint. És egyáltalán nem érzem már azt, hogy zavarna, ha valakinek nem tetszik valamelyik írásom. Általában csak mosolygok rajta (mert lehet, hogy éppen nála talált be a leginkább). Köszönöm, hogy segítettél. Nagyszerű munkát végeztél. Millió puszi. Vera" https://www.facebook.com/vagyoklabor

"Már többször eszembe jutottál hogy írok neked mi is történt azóta hogy nálad voltam (3 hónap). A téma amivel mentem az a megengedés/elengedés volt. Csináltunk 1 bábus állítást is ahol még belevettük a témába az elfojtást is. Mostanában tudatosult bennem hogy ez már nincs. Megélem és felismerem az érzéseket tehát megengedem és ahogy ez megtörténik kisírom magam, kimondom/elmondom ami bennem van tehát nem fojtom el/elengedem. Szóval nagyon hálás vagyok neked hogy segítettél. Köszönöm szépen! Még biztos találkozunk! Puszi! Ölelés!"