Könyvajánló

 

Kedves vendégemtől kaptam ajándékba Bethany Webster, Anyaseb című könyvét, mely olyan témára hívja fel a figyelmet, amivel mindenkinek foglalkoznia kellene! Hogy miért, arról a saját gondolataim helyett álljon inkább itt néhány idézet az írásból...
"Ha nem ismerjük fel az anyánk szenvedésének az életünkre gyakorolt elemi hatásait, akkor bizonyos...

"Chopra elmagyarázta, hogy sejtjeinkben régi emlékek őrződnek, amiket ő "fantommemóriáknak" nevez. Ezek a régi emlékek a sejteken belül betegségeket indíthatnak el. Mielőtt az adott sejt elhal, átadja, mintegy átörökíti a benne tárolt információt a következő sejtgenerációra. Így aztán a betegség fennmarad. Az emberi testet egy komputerhez...

Ebben a könyvben olvashatunk különleges történeteket gyerekekről és az általuk tett Belső Utazásokról. Nem is hinnénk, milyen könnyen okozhatunk akaratlanul maradandó sérelmeket gyermekeinknek.

Ez a könyv nagyon sok önállóan végezhető meditációs gyakorlatot tartalmaz, melyek mind segítik a könyv címének, azaz a valódi JELENLÉTnek a megélését. S hogy ez miért fontos? Mert:

Ez a könyv számomra afféle bibliaként szolgál. Bármikor, ha valaki egy testi panasszal fordul hozzám, vagy épp csak megemlít a Belső Utazását megelőző beszélgetésünkben egy számára zavaró tünetet, akkor felütöm ezt a lexikont és megkérem az illetőt, hogy olvassa el a vonatkozó részt...

Olyan könyvet tartok a kezemben, mely felmenőinktől hozott mintáink felkutatásával foglalkozik, ráadásul nem csupán elméleteket és mások példáit olvashatjuk benne, hanem gyakorlati útmutatót is ad, hogy miként áshatunk fel a tudatalattinkból olyan gátló dolgokat, melyek hátráltatnak minket az életünk teljes értékű megélésében.

Ennek a remek könyvnek az írója Orvos-Tóth Noémi, pszichológus, aki írásában saját eseteiből is mazsoláz, melyeket nagyon érthetően megfogalmazva boncolgat -így világítva rá a lélek mélységeire, sérüléseinek szövevényességére. Nagyon jó összefoglaló, mely segít ráismerni sok nehézség gyökerére.

" Az Első Felismerés akkor következik be, amikor kezdjük komolyan venni a véletleneket. Ezek a véletlenek azt az érzést váltják ki, hogy valami mélyebb, spirituális erő munkál mindenben, amit cselekszünk. ... A Második Felismerés megerősíti, hogy ez az újfajta tudatosság valódi. Belátjuk: túlságosan elfoglalt bennünket az anyagi világban...

Bábus csalásállítás tanítóm, Tarjányi Nanetta -emléked szívemben örökké él- ajánlotta figyelmembe ezt a könyvet, mely a Családi energetika megértésében és az innen eredeztethető elakadások feltárásában segít.

"Az elkövetkező hetek iszonyatos fájdalmakat hoztak. ...gyakran hallottam a kétségbeesés hangját is, amely azt suttogta, hogy nem bírok el ekkora fájdalmat, és hogy nem is akarom ezt tovább csinálni. ... Új tanáraim a Fájdalom és a Szenvedés voltak. ... Mindennek a nyitja az volt, hogy ne harcoljak a fájdalom ellen, hanem éljek együtt vele."