Könyvajánló

 

Kedves vendégemtől kaptam ajándékba Bethany Webster, Anyaseb című könyvét, mely olyan témára hívja fel a figyelmet, amivel mindenkinek foglalkoznia kellene! Hogy miért, arról a saját gondolataim helyett álljon inkább itt néhány idézet az írásból...
"Ha nem ismerjük fel az anyánk szenvedésének az életünkre gyakorolt elemi hatásait, akkor bizonyos...

"Chopra elmagyarázta, hogy sejtjeinkben régi emlékek őrződnek, amiket ő "fantommemóriáknak" nevez. Ezek a régi emlékek a sejteken belül betegségeket indíthatnak el. Mielőtt az adott sejt elhal, átadja, mintegy átörökíti a benne tárolt információt a következő sejtgenerációra. Így aztán a betegség fennmarad. Az emberi testet egy komputerhez...

Ebben a könyvben olvashatunk különleges történeteket gyerekekről és az általuk tett Belső Utazásokról. Nem is hinnénk, milyen könnyen okozhatunk akaratlanul maradandó sérelmeket gyermekeinknek.

Ez a könyv nagyon sok önállóan végezhető meditációs gyakorlatot tartalmaz, melyek mind segítik a könyv címének, azaz a valódi JELENLÉTnek a megélését. S hogy ez miért fontos? Mert:

Ez a könyv számomra afféle bibliaként szolgál. Bármikor, ha valaki egy testi panasszal fordul hozzám, vagy épp csak megemlít a Belső Utazását megelőző beszélgetésünkben egy számára zavaró tünetet, akkor felütöm ezt a lexikont és megkérem az illetőt, hogy olvassa el a vonatkozó részt...

Olyan könyvet tartok a kezemben, mely felmenőinktől hozott mintáink felkutatásával foglalkozik, ráadásul nem csupán elméleteket és mások példáit olvashatjuk benne, hanem gyakorlati útmutatót is ad, hogy miként áshatunk fel a tudatalattinkból olyan gátló dolgokat, melyek hátráltatnak minket az életünk teljes értékű megélésében.

Ennek a remek könyvnek az írója Orvos-Tóth Noémi, pszichológus, aki írásában saját eseteiből is mazsoláz, melyeket nagyon érthetően megfogalmazva boncolgat -így világítva rá a lélek mélységeire, sérüléseinek szövevényességére. Nagyon jó összefoglaló, mely segít ráismerni sok nehézség gyökerére.

Bábus csalásállítás tanítóm, Tarjányi Nanetta -emléked szívemben örökké él- ajánlotta figyelmembe ezt a könyvet, mely a Családi energetika megértésében és az innen eredeztethető elakadások feltárásában segít.

Ez egy különleges kaland, mely ráébreszt, hogy van egy másik, izgalmas világ is az ÉLET színfalai mögött, ráadásul a könyv ingyenesen letölthető az alábbi linken. A cím tökéletesen kifejezi az írás mondanivalóját, számtalan mély üzenetet, hihetetlen felismerést ad át a főszereplő által megélt történések folyamán. Íme csupán 2 részlet a kedvenceim...

Sokféle önismereti módszer létezik. Az én kedvencem az Enneagram, mely ennek a könyvnek a segítségével elképesztően sokrétű segítséget nyújt nem csupán ahhoz, hogy megismerjük saját erősségeinket és gyengeségeinket, de ahhoz is, hogy megértsük "életjátékunk" eredetét, sőt fejlesszük önmagunkat!