Könyvajánló

 

"Chopra elmagyarázta, hogy sejtjeinkben régi emlékek őrződnek, amiket ő "fantommemóriáknak" nevez. Ezek a régi emlékek a sejteken belül betegségeket indíthatnak el. Mielőtt az adott sejt elhal, átadja, mintegy átörökíti a benne tárolt információt a következő sejtgenerációra. Így aztán a betegség fennmarad. Az emberi testet egy komputerhez...

Ebben a könyvben olvashatunk különleges történeteket gyerekekről és az általuk tett Belső Utazásokról. Nem is hinnénk, milyen könnyen okozhatunk akaratlanul maradandó sérelmeket gyermekeinknek.

Ez a könyv nagyon sok önállóan végezhető meditációs gyakorlatot tartalmaz, melyek mind segítik a könyv címének, azaz a valódi JELENLÉTnek a megélését. S hogy ez miért fontos? Mert:

Ez a könyv számomra afféle bibliaként szolgál. Bármikor, ha valaki egy testi panasszal fordul hozzám, vagy épp csak megemlít a Belső Utazását megelőző beszélgetésünkben egy számára zavaró tünetet, akkor felütöm ezt a lexikont és megkérem az illetőt, hogy olvassa el a vonatkozó részt...

Olyan könyvet tartok a kezemben, mely felmenőinktől hozott mintáink felkutatásával foglalkozik, ráadásul nem csupán elméleteket és mások példáit olvashatjuk benne, hanem gyakorlati útmutatót is ad, hogy miként áshatunk fel a tudatalattinkból olyan gátló dolgokat, melyek hátráltatnak minket az életünk teljes értékű megélésében.

Ennek a remek könyvnek az írója Orvos-Tóth Noémi, pszichológus, aki írásában saját eseteiből is mazsoláz, melyeket nagyon érthetően megfogalmazva boncolgat -így világítva rá a lélek mélységeire, sérüléseinek szövevényességére. Nagyon jó összefoglaló, mely segít ráismerni sok nehézség gyökerére.

Bábus csalásállítás tanítóm, Tarjányi Nanetta -emléked szívemben örökké él- ajánlotta figyelmembe ezt a könyvet, mely a Családi energetika megértésében és az innen eredeztethető elakadások feltárásában segít.

Ez egy különleges kaland, mely ráébreszt, hogy van egy másik, izgalmas világ is az ÉLET színfalai mögött, ráadásul a könyv ingyenesen letölthető az alábbi linken. A cím tökéletesen kifejezi az írás mondanivalóját, számtalan mély üzenetet, hihetetlen felismerést ad át a főszereplő által megélt történések folyamán. Íme csupán 2 részlet a kedvenceim...

Sokféle önismereti módszer létezik. Az én kedvencem az Enneagram, mely ennek a könyvnek a segítségével elképesztően sokrétű segítséget nyújt nem csupán ahhoz, hogy megismerjük saját erősségeinket és gyengeségeinket, de ahhoz is, hogy megértsük "életjátékunk" eredetét, sőt fejlesszük önmagunkat!

"Kezdetben igen nehéz megérteni, hogy a hozzáállástól függhet, milyennek tapasztalja az ember a világot... a katasztrófáknak előnyös oldala is lehet... Ha az életre tanítónkként tekintünk, akkor azzá is válik."