Az álmodozás az élet megrontója!?

2023.07.02

Te is sokszor hallottad ezt a mondatot életed során? Mi lenne, ha most azt mondanám, hogy valójában a mozgatórugója, nem a megrontója?

Fiatalkoromban sosem voltam hajlandó álmodozni. Valóban úgy gondoltam, hogy az csak időpocsékolás, sőt egyenesen valamiféle vétek. Akkoriban még mindig mindent pontosan elterveztem, de szigorúan csakis a realitás talaján. Ráadásul nem a vágyott életet láttam magam előtt, csupán az oda vezető egyes célok sikeres megvalósítását. Nyelvvizsga, jogosítvány, érettségi, diploma, vezetői pozíció. Sosem engedtem meg magamnak azt a luxust, hogy álmodozzak egy csodás otthonról, vagy izgalmas nyaralásokról.

Amióta elkezdtem az önfejlesztő utamat, azóta fokozatosan rájöttem arra, hogy nem csupán az egyes feladatokra kell fókuszálni, hanem az általuk elérni vágyott életre. Azon belül is a pozitív érzésekre, melyek abban a bizonyos jövőben várnak ránk (a büszkeségre, amit egy sikeres vizsgánál érzünk, a boldogságra, amit egy jó párkapcsolatban megélhetünk, a hálára, amit egy egészséges gyermek születése hoz el nekünk).

Néhány évvel ezelőtt meghallgattam egy előadást, melyben a célok és azok kidolgozásának fontossága volt a téma. Az előadó arra bíztatta a hallgatóságot, hogy ne sajnáljuk az időt leülni és részletgazdagon elképzelni vágyott életünket. Akkor értettem meg; nem volt rossz, amit addig csináltam (hiszen céljaim és terveim mindig voltak), csupán sokkal nagyobb energiabefektetést igényel így jutni ötről a hatra, mintsem kiindulni a vágyott végcélból és abból lépni visszafelé az egyes feladatokhoz, melyek a kívánt jövőhöz vezetnek.

Emellett még egy fontos dolgot megtanultam akkor (és alkalmazok is azóta): nem csupán fejben kell tervezni! Le kell írni a vágyainkat, sőt érdemes képekkel illusztrálni a megvalósulásukat! Ez Arnold Schwarzenegger titka is. A szegény családból származó fiú így lett először többszörös testépítő bajnok, majd akciófilm színész, végül kormányzó! Sosem csupán az előtte álló apró lépésekre figyelt! Ő mindig a végcélt látta maga előtt, és ehhez rendelte az elvégzendő feladatokat. Mindig megtámogatta a teremtéseit írott célkitűzésekkel és vizuális megerősítésekkel!

Ilyen vizuális megerősítést készítünk mi is a 10 milliószoros teremtő hétvégénk megkoronázásaként, miután 3 napon át dolgoztunk a céljainkon, és bontottuk le a megvalósításukat gátló blokkjainkat. Ha úgy érzed, Neked is kellene egy támogató kis csapat, amellyel valóban célba állíthatod Magad, akkor jelentkezz júliusi elvonulásunkra a csodás Bakonyban ITT

ITT pedig elolvashatod a teljes on-line magazint!