Bert Hellinger: A forrás nem kérdi, merre visz az útja

2020.04.16

Bábus csalásállítás tanítóm, Tarjányi Nanetta -emléked szívemben örökké él- ajánlotta figyelmembe ezt a könyvet, mely a Családi energetika megértésében és az innen eredeztethető elakadások feltárásában segít.

"Ha valamennyiüket elfogadom, és tiszteletteljes helyet biztosítok nekik a szívemben, akkor teljesnek és egésznek érzem magam, emellett ki is szabadultam a rendszer bilincséből. Semmi elintézetlen ügy nem tart már rabságban. A család tagjai pozitív erőként kísérnek, és nem kötődöm semmi rosszhoz. Ekkor felegyenesedhetek. Gyakran előfordul, hogy valaki még elkötelezettséget érez magában másokkal szemben, és helyet kell adnia nekik a szívében, például olyan, sokat szenvedett sorstársaknak, akik meghaltak."

"Megoldás csak a szereteten keresztül születhet. Ha valaki egyszer átlátja ezt a dinamikát, nem is tud másként dolgozni, mint a szereteten keresztül."

"A gyermek csak akkor jöhet tisztába önmagával, ha elfogadja a szüleit. Igen, azt mondtam, elfogadja. Ez azt jelenti, hogy olyannak fogadja el őket, amilyenek, olyannak tiszteli őket amilyenek, anélkül, hogy bármi mást akarna, vagy bármi másra vágyna. Pontosan olyannak jók, amilyenek. Aki így fogadta el a szüleit, önmagával is tisztában van, és teljesnek érzi magát, mert mindkét szülője jelen van benne a teljes erejével. ... Annak, aki elfogadja a szüleit, mindig a rendelkezésére áll a teljes ereje."  

Illetve tökéletesen leírja, miért is szerettem bele a Belső Utazás módszere  után a családállításba is:

"döntő fontosságú, hogy a terapeuta személye tulajdonképpen mellékes. Mert az, ami ott működik és hatást gyakorol, nem a terapeuta, hanem a valóság, amely láthatóvá vált. Épp ezért ez egyben nagy alázatot követelő munka. Olyan munka, illetve módszer, amelyben nem kell hinni: az ember figyel, és látja, hogy működik."