De miért nem sikerül?

2023.11.26

Nem találod az elakadásod okát az életedben? Talán nem is a Te életedből ered... vagy legalábbis nem a mostaniból. Elmesélek 2 példát, hogy miként blokkolhat a vágyaid elérésében a családodból hozott terhed, vagy épp valami, amit egy korábbi leszületésedkor szenvedtél el.

60 év körüli hölgy keresett meg azzal, hogy válás után képtelen az ingatlan értékesítésére, amiben a házassága 25 évét leélte. A házat valójában a szülei építették, már ő maga is itt gyermekeskedett, de itt nőttek fel a saját gyermekei is, míg ki nem repültek. A majd 200m2-es lakóépület hatalmas nagy számára, szeretné eladni... vagy mégsem? Ahogy elindult a Belső Utazás folyamata, vendégem szinte azonnal egy kiságyban találta magát, és látta, ahogy a tűzhelyből szikra pattan ki, mely felgyújtja az egész házat. A hölgy egy előző életébe érkezett, melyben kiderült, hogy a közös családi fészek azért égett le, mert ő túl sokat sírt és testvére kapkodva rakott a tűzre, hogy aztán végre vele foglalkozva elcsendesíthesse az ordítást. Ott, abban az életben tehát vendégem volt az oka a közös családi otthon megsemmisülésének, annak, hogy a család többi tagja is elvesztette azt. A mostani életben tehát értelmet nyert, hogy miért is ragaszkodik tudat alatt a családi fészekhez, illetve arra is fény derült, hogy a Belső Utazás előtti stratégiai bábus állításban miért beszélt az önmagát képviselő báburól negatívan, mely lelkiismeretfurdalásra utalt. Kíváncsian várom, hogy most, hogy a folyamatban megszüntettük ennek az előző életnek a visszatartó hatását, mikor hív majd ez a kedves hölgy a jó hírrel, hogy megvan a házra a vevő?!

Az e heti másik folyamat, mely nem várt eredményt hozott; egy pajzsmirigy elváltozásra végzett Belső Utazás. A megelőző beszélgetés részeként elolvastuk a betegség lelki okát, mely az elfojtott érzésekre utalt. Előfeltételezésünk a párkapcsolati vonal lett volna, azonban teljesen más történt. Először is úgy tűnt, mintha nem akarna sikerülni a Belső Utazás, de mivel megszoktam már, hogy ilyenkor (nem jelenik meg a bejárati ajtó, nem akar jönni se kép, se érzés, se semmi) pontosan a sikertelenséggel kell dolgoznunk. Kérdezgetni kezdtem tehát a hölgyet, hogy milyen érzés számára az, hogy nem történik semmi. Azt válaszolta: "bosszantó, hogy soha semmit nem tudok megcsinálni". Így tudtunk elindulni az érzések útján, amik visszautaltak a beszélgetésben elhangzott megéléshez: "nincs kitartásom semmihez". Jöhetett tehát a többi egymás alatt megbúvó intenzív érzelem: a tehetetlenség, a csalódottság, a harag. Majd egyszer csak bevillant az utazó anyukájának képe; és máris összeállt minden. Ahogy kértem a vendégemet, hogy figyeljen befelé; vajon van-e bármi, ami miatt haragudhat rá, szinte kirobbantak a mondatok: "Soha nem álltál ki magadért, Te vagy tehetetlen, és én miattad lettem ilyen." Egy mély és szívből feltörő lélekszintű kibeszélés és megbocsátás után családállítási oldó mondatokkal és energetikai leválasztással segítettem a hölgynek megszabadulni anya mintájától, hogy eztán elkezdje anyukája élete helyett a sajátját élni. Amikor másnap újra összefutottunk: ki volt virulva, és azt mondta hatalmas kőtől szabadult meg, tele van a szíve hálával.

A tanulság tehát; hogy ne mindig a gyermekkorodban keresd a hibát, a lehetőségek tárháza ennél sokkal többrétűbb!