Ha sportos alakot szeretnél tilos a csoki, a szénhidrát?

2023.09.17

Fiatal korom óta napi szinten tornázom (amellett, hogy gyerekkoromtól hobby szinten kick-boxozom), és egy éve ehhez profi edző programjába regisztráltam magam, hogy változatos edzéseket csinálhassak reggelente. Ehhez a programhoz tartozik egy zárt Facebook csoport, ahol a minap számomra megdöbbentő -vagy mégsem?- posztot olvastam.

Egy hölgy lelkesen újságolta a többi tag számára, hogy bár ő egyébként is vékony alkat, - így fogyni nem, csak izmosodni szeretne - mennyire büszke magára, mert még a nyaralás alatt is megállta, hogy lángost, vagy édességet egyen.

Én úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog a kitartás és a tudatos célkitűzést követő önkontroll. Viszont mégis úgy vélem, hogy emellett a felvetés mellett nem mehetek el szó nélkül, hiszen attól tartok sok-sok nő diétázik úgy, hogy mindent megvon magától.

Szerintem az életet elsősorban megélni, élvezni kell. Azt gondolom ez kellene legyen az elsődleges cél, és nem az önsanyargatás. A jóból is megárt a sok, ez tény és való: nyilván, ha valaki lángoson és/vagy csokin él (lásd Gombóc Artúrt :-D ), akkor annak nem lesz jó vége. 

Azonban egy egészséges, kiegyensúlyozott és örömteli élet része miért is ne lehetne a rendszeres testedzés és tudatos táplálkozás mellett az, hogy amikor valaki megkíván egy csokit, azt megegye, vagy akár a nyaralás alatt pár napig "bűnözzön" lángossal, pizzával, tejszínhabos jeges kávéval, stb.?

Az én tanácsom az, hogy engedd meg Magadnak néha a lazítást, csak figyelj, hogy legyen meg az egyensúly! Élvezd az életet, mert nem az a fő cél, hogy jól nézz ki, hanem hogy boldog legyél

ITT olvashatod el a teljes Nő vagyok on-line magazint!