Jobb oldalon kutyák, macskák... ?

2024.05.02

Ismerős a mondás? Te is figyelsz arra, hogy ha a pároddal sétálsz, akkor a nő menjen a jobb, a férfi pedig a bal oldalon? Vagy azt a közhiedelmet ismered, hogy azért kell ennek így lennie, mert tradícionálisan a férfi a bal oldalára kötötte a kardot, ami egy esetleges támadás kivédése esetén megkarcolhatná a nőt, ha ő a balon menne?

Nos, igazán kíváncsi lennék arra, hogy miért is került a köztudatba mindez... Mert a helyzet az, hogy van ezzel egy komoly probléma.

Energetikailag a jobb oldal a férfi oldal, a bal a női. Ha segítői hivatást űzöl, akkor biztosan tudod, hogy a különböző megbetegedéseknél is mindig fontos, hogy melyik oldalt érintik; hiszen azok eredete gyakran visszavezethető az érintett anyukájával (bal oldal), vagy apukájával (jobb oldal) való kapcsolatára.

No de, hogy miért is olyan fontos ez? Azért, mert ugyebár minden energia. Ez az energia pedig alapvetően meghatározza a működését ennek a világnak. Bert Hellinger azt mondja, hogy családon belül minden egyes családtagnak megvan a maga energetikai helye, és ha valaki nincs a saját helyén, ott borul a rend. Így van ez a parentifikált gyermekeknél is, amikor a gyermek átveszi a szülő szerepét; energetikailag helyet cserélnek, így a gyermek kerül egy számára vállalhatatlanul nehéz pozícióba, miközben a szülő elveszti felnőtti erejét. Ezen a ponton pedig meg is érkeztünk a párkapcsolati helycsere hátulütőjéhez. Mert lássuk csak, hogy ideális esetben milyen a férfi és milyen a nő?! A férfi az erő, a támasz, a családFENNtartó. A nő a lágy, a gyengéd, a családMEGtartó. Azonban akkor, amikor ez az energia felcserélődik, akkor a nő maszkulinná, a férfi feminimmé válik, azaz az asszony próbál erőből fenntartani egy családot, a férfi pedig ebbe erőtlenül belesimul. Ilyenkor –mivel senki sincs a helyén- elkerülhetetlen, hogy a kapcsolat csorbát szenvedjen, hiszen a pár egyik tagja sem tud a vele született minőségben kiteljesedni, tehát boldognak lenni.

Azzal pedig, hogy a köztudatba fordítva lett elültetve, hogy kinek "hol a helye", én úgy gondolom, hogy csak ráerősítünk arra a trendre, hogy legyen csak a nő a kemény, a problémamegoldó, míg a férfi hagyja csak irányítani magát.

Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy eztán hogyan sétál az utcán, de az biztos, hogy én (közhiedelem ide, vagy oda) a bal oldalt választom! :-)

A teljes Nő vagyok on-line magazint itt találod meg: https://novagyokmagazin.hu/