Közeleg a téli napforduló! Hogy miért is fontos ez?

2023.12.17

2023. december 22, a téli napforduló napja! Tervezz úgy, hogy legyen lehetőséged ezen a napon kicsit egyedül lenned, megállnod, és befelé figyelned. Ismerd fel a múltad tapasztalataiból táplálkozó nehezteléseidet, és engedd el őket; mert jövő pénteken pontosan ezt az elengedést támogatják meg az égi energiák.

Amikor folyamatos rohanásban telnek a napjaink, nagyon könnyen berántanak minket észrevétlenül korábbi rossz emlékeink a feszültségünk bugyraiba. Egy ilyen, indokolatlan megzuhanás és/vagy szerettünkkel szembeni kirohanás könnyen elronthatja ünnepi hangulatunkat.

Azonban, ha megállunk egy pillanatra és elgondolkodunk rajta, hogy valójában mi is történik… felismerhetjük, hogy értelmetlen morgás az egész! Ezek a bosszantó ellenérzések növelik Benned a stresszt, és ezáltal szinte égetik az értékes energiáidat! Gondold csak el, mennyivel szabadabb lennél, ha minden ilyen múltbéli sérelmedet örökre elengednéd?! Ha az életed további részét a megbocsátás által hozott szabadságban élhetnéd?

Jövő hét péntek tehát a téli napforduló napja lesz, ami tradicionálisan segíti elengedni a visszahúzó és feleslegessé vált terheket. Ez az év leghosszabban sötét napja, melyet követően, jövő hétvégétől elkezdi a fény visszahódítani az időt a sötéttől, azaz fokozatosan rövidülni fognak a napi sötétségben töltött percek.

Egy nagyon egyszerű - mégis igazán erős - rituálé a régi és visszatartó sérelmek elengedésére, ha felírjuk őket papírra, amiket aztán elégetünk, miközben tudatosítjuk magunkban a szándékot, hogy valóban meg akarunk szabadulni ezektől a minket hátráltató gondolatoktól, érzésektől. Miközben felírjuk a dolgokat, ne ítélkezzünk, ne minősítsünk, csupán döntsük el, hogy többé nem akarunk foglalkozni a témával. Amikor pedig bedobjuk a galacsinokat a tűzbe: érezzük magunkban az elengedést, a megkönnyebbülést.

Ha pedig már a tűzben landolt az összes elégetnivalónk, egyszerűen csak nézzük kicsit a tüzet, és gyönyörködjünk a lángokban. Ez az elrévülés is egyfajta meditáció, főként, ha hagyjuk kikapcsolni az elménket, és bizalommal, hittel telten tekintünk a jövőnkbe.

A teljes Nő vagyok on-line magazint ITT éred el!