Miért félelmetes a halál?

2023.10.29

Mindenszentek ünnepéhez közeledve megmozdul valami a lelkünkben. Felidézzük elvesztett szeretteinket és a velük közös emlékeinket. Ellátogatunk a temetőbe, mécsest gyújtunk, virágot viszünk. Csodás ilyenkor a temető. Tele pislákoló gyertyákkal; mintha megannyi lélek járná a táncát a sírok között. Ha világosban szoktál kijárni, akkor szeretettel ajánlom, hogy egyszer látogass ki november elsején sötétedés után, mert valóban fantasztikus a látvány. Csupa szeretet az egész sírkert.

No de túltekintve az ünnepen... Miért is félünk a haláltól? Talán mert nem tudjuk, hogy mi történik velünk utána? Azt hiszem, igen. Ijesztő a gondolat, hogy halálunk pillanatában talán minden megszűnik. Ha így érzel, akkor ajánlok egy remek könyv sorozatot, amit elolvasva biztosan elillan a félelmed. Dr. Michael Newton, Lelkünk útja trilógia. Az író egy hipnoterapeuta, aki kliensei utazásai révén hiteles betekintést nyújt a halál utáni életbe. Amint megértjük, hogy az élet és halál egy körforgás, és minden újabb leszületéssel önmagunk további fejlesztésének célját tűzzük ki magunk elé; minden más megvilágításba kerül. Hiszen a halál nem örökre szól, csupán van egy ideiglenes időszak, amit 2 test között, a léleksíkon töltünk.

Ott van mégis még egy nehéz dolog... A gyász. Amikor elveszítjük egy szerettünket, az rettenetesen fáj. Ha a fentiekkel már tisztában vagyunk, akkor tudjuk, hogy őérte nincs miért aggódnunk, hiszen már jó helyen van. Azonban ettől még az, hogy mi itt maradtunk nélküle, nagyon elszomorít minket. Ilyenkor hatalmas segítség egy olyan meditáció – mint a Belső Utazás – melyben elbúcsúzhatunk az illetőtől, hiszen ez a földöntúli találkozás segít lelkünknek elérkezni az elfogadásba, a megnyugvásba.

(Nem csak az előttünk álló aktuális ünnepre való tekintettel) szeretnék egy családi filmezéshez ideális mesét ajánlani, mely mély mondanivalót tartalmaz a témában. Coco kalandja kedves, magával ragadó; kívánok hozzá szeretetteljes otthoni mozizást!

A teljes Nő vagyok on-line magazint ITT tekintheted meg!