Minden meg van írva?

2023.05.14

Szabad akarat? Vagy előre elrendeltetés? Én abban hiszek, hogy az igazság valahol a kettő közti félúton van.

Sokáig szenvedtem az életem nehézségeitől és tekintettem önmagamra áldozatként, nehezteltem a sorsra a sok fájdalomért. "Miért ezt érdemlem?" "Ha lenne Isten, nem engedné, hogy mindez megtörténjen!" Aztán Kryon, Hazatérés című könyve mindent megváltoztatott!

Ebben az írásban a főszereplő, Michael Thomas (akinek a neve önmagában is az emberek lelkében megbújó ellentmondást tükrözi: Mihály Arkangyal isteni minőségét, és Hitetlen Tamás földhözragadtságának kettőségét) kalandos útra indul, melyben 7 angyallal találkozik, és kap húsbavágó tanításokat tőlük.

Az angyal, akinek leckéje számomra teljesen új nézőpontot hozott, leültette Thomast egy moziban, és a kivetítőn megmutatta Számára a leszületése előtti önmagát. Amikor a lelkek birodalmában eltervezte aktuális leszületésének legfőbb állomásait. Itt megértettem, hogy nem csak úgy, céltalanul születünk le, hanem konkrét tervvel, melynek fő motivációja önmagunk lelki fejlődése! E cél megvalósításához pedig nem csupán feladatokat tűzünk ki magunk elé, hanem jövendő életünk szereplőit is kiválogatjuk. Sőt, rájuk szerepeket osztunk! Megkérjük őket, hogy pontosan olyan impulzusokat adjanak számunkra az életünkben, melyek segítik lelkünk fejlődését a vágyott irányba. Ezen kéréseket lélekszerződésben összegezzük, és ezek a dokumentumok afféle iránytűként határozzák meg életünk legfőbb impulzusait a háttérből.

Hatalmas felismerést hozott számomra ez a gondolat! Innentől kezdve elkezdtem teljes mértékben más szemmel tekinteni a szüleimre, és a többi, az életemben fontos szerepet betöltő személyre! Faterkám szerepe például olyannyira más megvilágításba került, hogy az addigi dühöm lényegében hálává minősült át! Rájöttem, hogy agresszív, és szeretetet adni képtelen viselkedése rám kontraproduktívan hatott. Lényegében mindent, amit az életben addig elértem (nyelvvizsga, diploma, vezetői beosztás, saját lakás és kocsi), Neki köszönhettem! Ugyanis minden cselekedetemet egy dolog motiválta: "Igenis bebizonyítom Apámnak, hogy bárhogy is próbál ellehetetleníteni, én akkor is leszek valaki!"

Szóval én abban hiszek, hogy részben van eleve elrendeltetettség, de azt saját magunknak köszönhetjük: mi tervezzük meg életünk kihívásait és fejlődési lehetőségét. Viszont részben van azért szabad akaratunk, hiszen mi döntjük el, hogy a nehézségek ellenére mit hozunk ki magunkból és az aktuális életünkből!

ITT olvashatod el a teljes magazint!