Nem csupán a szüleink nehézségei zavarhatnak be az életünkbe...

2023.04.16

Ahhoz, hogy erről érdemben írhassak, először is le kell szögezzek egy –a tudósok által is megerősített tényt- mi emberek nem csupán fizikai testből állunk; mindannyian energia lények is vagyunk! (Sőt valójában minden energia, de cikkem szempontjából most nem ez a fontos.)

Ezt az energetikát "kölcsön lehet adni" akár bábuknak, akár személyeknek. Az így kapott reprezentánsok viselkedéséből tudunk következtetni arra, hogy az adott családtag pontosan hol is helyezkedik el. Aktuális szűk családunkban, vagy valamely régebbi felmenőnkről van szó? Tulajdonképpen ez a családállítás alaptézise.

No de miért épp "családállítás"? Bert Helllinger tanítása szerint egy családban minden egyes tagnak megvan a maga helye. Amennyiben a család valamely tagja nagyon nehéz életet élt, vagy akár kitagadták, vagy nem vettek róla tudomást, akkor az ő lenyomata megtalálható a családi energiában (ez vonatkozik a kiterjesztett klán tagjaira is; például egy családtag által meggyilkolt személyre, vagy valamelyikük a szeretőjére).

Ez a nehéz sors az, amire egy (akár sok-sok generációval később született) másik családtag TUDATTALANUL ráhangolódik, és úgy akar enyhíteni a nehézségén, hogy magára veszi a terhét.

Így lehet például megmagyarázhatatlan kirekesztettség érzése valakinek, aki magára veszi az üknagyapja sorsát, akit kirekesztett a családja, amiért szerelemből házasodott, és nem a kijelölt nőt vette el. Vagy lehet például örök szorongása pánikrohamokkal tarkítva valakinek azért, mert a dédnagymamája munkatáborban hunyt el.

Sok-sok ehhez hasonló lenyomat létezik, mely megnehezítheti az életünket anélkül, hogy sejtenénk, honnan jön az elakadás. Saját példám, hogy a kislányom 3,5 éves koráig 2-3 óránként ébresztett éjszakánként. Már totál kimerült voltam, amikor a családállítás módszerét frissen megtanulva végre eszembe jutott: megnézem, hogy van-e valami transzgenerációs elakadás a dolog hátterében. Nos, volt! A bábuk az anyai dédszüleimhez vezettek, és bizony tagadhatatlanul jött a felismerés: volt olyan gyermekük, aki baba korában légzéskimaradás miatt életét vesztette a bölcsőben. Ez a program volt az (úgy maradsz életben, ha néhány óránként felébredsz), amit Liza magára vett, és tudattalanul ébresztgette magát –no és persze engem. Hihetetlen, de igaz, hogy miután letettem a bábuk segítségével ezt a terhet (18 éves korig az anyukák tudnak a gyermekük helyett ilyen oldást csinálni), a kislányom néhány napon belül fokozatosan elhagyta az éjszakai megébredéseket, és hamarosan már zavartalanul átaludta az éjszakákat. Mellesleg megtudtam, hogy anyai dédmamámnál tényleg volt kiskori elhalálozás, amit követően feltehetően a következőleg született gyermekét éjszakánként többször ellenőrizgette, nehogy őt is elveszítse.

No, és mondja azt valaki, hogy nem különös a tudatalatti világa...

Csoportos családállításokat minden hónap első péntekén tartok Budapesten, egyéni alkalmakra időpont egyeztetéssel lehet jelentkezni. Várlak szeretettel Téged is!

ITT olvashatod el a teljes magazint!