Párkapcsolati nehézségeid vannak?

2023.06.04

Úgy gondolod, hogy a társaddal nehéz szót érteni? Vagy épp nem támogat Téged? Esetleg egyenesen kihasznál? Volt már úgy, hogy a szakítás szélén álltatok, vagy épp most is ez a helyzet?

Gondoltál már arra, hogy talán mégsem (csak) ő a hibás? Vagy hogy valójában egyikőtök sem hibás?

A párkapcsolatainkban akaratlanul azt a mintát futtatjuk, amit otthon gyermekként láttunk –vagy tudatosan a teljes ellentettjét, ami a ló túloldala lehet. Ha például édesanyánk messzemenőkig kiszolgálta apánkat, miközben folyton az áldozat szerepében tetszelgett, akkor nagy valószínűséggel így teszünk majd mi is nőként –vagy épp férfiként fogjuk kiszolgáltatni magunkat, miközben nem veszünk tudomást a társunk szükségleteiről. Ha felismertük, hogy "Na, csak azt nem, nem fogom elkövetni Anyám hibáját, biztos nem leszek a férjem cselédje!", akkor pedig lehet, hogy átmegyünk egyfajta "házi sárkányba" és papucsot csinálunk a férjünkből, miközben a gondoskodó női energiáinkat teljesen lefojtjuk.

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy egy párkapcsolat "meggyógyítását" önmagunk elakadásainak oldásával kell kezdenünk. Miután önismeretünk első lépéseként megvizsgáltuk szüleink viselkedését, rá kell látnunk a kettejük közötti párkapcsolati dinamikára is. No és ez bizony nem mindig az, aminek kívülről látszik, illetve nem feltétlenül volt ugyanaz gyermekkorodban, mint amilyennek felnőttként látod. Gyermekként azonban mindent (a láthatatlan energiákat is) magadba szívtál a kapcsolatukból. Jót és rosszat, szeretet és feszültséget egyaránt. Még akkor is, ha nem veszekedtek előtted! Te kicsiként pontosan érezted a radaraiddal, hogy mi zajlik a színfalak mögött...

Ha tehát úgy érzed, hogy a párkapcsolati elakadásod megoldhatatlan, én azt mondom, ne az legyen az egyetlen út előtted, hogy lecseréled a társad.

Indulj el inkább egy önismereti úton, illetve például a családállítás segítségével térképezd fel, hogy miféle rossz mintákat hozol otthonról, majd engedd el őket! Éld meg a saját életed úgy, ahogy Neked jó, és ne úgy, ahogy a szüleid kapcsolata beléd égette a rossz megoldási sémákat!

Ha úgy érzed, hogy ez a téma megérint, akkor várlak szeretettel a 2023-as év 3. 10 milliószoros teremtő hétvégéjére, július 21-23-án, melyben pontosan az efféle gátak teljes lebontása, és elengedése, majd életünk új, vágyott irányba állítása lesz a célunk! További részleteket és visszajelzéseket korábbi résztvevőktől itt, a Facebook eseményben tudhatsz meg! 

A Nő vagyok on-line magazinba írt többi cikkemet ITT találhatod meg.