Tudod mi az, hogy szeretetnyelv?

2023.07.23

Nos, érdemes tisztában lenni vele, ha szeretnénk, hogy a számunkra fontos kapcsolataink jól működjenek!

A szeretetnyelv lényegében az, aminek a "használata" boldoggá tesz minket. 5 fajtája létezik: a minőségi idő, az ajándék, a szívességek, a dicséret és a testi érintés. Ha például valaki akkor érzi magát szeretve, ha sokat ölelgetik, simogatják, puszilgatják, akkor az ő elsődleges szeretet nyelve a testi érintés. Az ilyen típusú embert kevésbé teszi boldoggá, ha ajándékokat kap, vagy például elismerő szavakat.

Így talán érthető, hogy miért kulcsa a jó kapcsolatoknak az, hogy tisztában legyünk egymás szeretnyelvével. Az pedig, hogy kiderüljön, ki, melyik csoportba tartozik, egy néhány perces teszt kitöltésével kiderülhet. Szívből ajánlom főként egymást jobban megismerni vágyó pároknak, hogy töltsék közösen ki a kérdőívet és az eredmény tükrében figyeljenek eztán egymás igényeire. Garantáltan több elégedett percre számíthatnak ezt követően a kapcsolatotokban, illetve jobb megértésre is lelhetnek egymás iránt.

Személyes történetem e teszt kapcsán, hogy a kapcsolatunk elején a férjem elment síelni és én nem tudtam vele menni, mert épp megbetegedtem. Nagyon vártam, hogy amikor hazajön, legalább egy szelet osztrák csokit hoz nekem, amiből kicsit azt érezhetem, hogy mégsem maradtam ki teljesen a kikapcsolódásból. Nos, nem így történt. Nem hozott nekem semmit –azt mondta, hogy sietett haza, hogy minél előbb velem legyen. Valószínűleg megbántódtam volna ebben az esetben, ha korábban nem töltjük ki ezt a tesztet és nem derül ki számomra, hogy Neki az ajándékok nulla fontossággal bírnak, azonban a minőségi idő magasan veri az összes többit.

Ha ezek után kedvet kaptál, akkor alább letöltheted a gyors tesztet a szeretet nyelv beazonosításához: 

(forrás: https://www.katped.hu/sites/default/files/szeretetnyelv_teszt.pdf) 

ITT olvashatod el a teljes Nő vagyok on-line magazint!