Tudod, hogy miről nevezték el a 12 csillagjegyet?

2023.03.19

Most 2023. március 19-e van. A határidő a mai nap, hogy megírjam az első bejelentkezésemet a Nő vagyok Magazinba. Holnap március 20-a, azaz az asztrológiai év kezdete! Tudtad, hogy a Kos az első jegy a zodiákusban? Bevallom, én csak az elmúlt hetekben szereztem erről tudomást, amikor egy kedves vendégem könyvének angolra fordítása közben eljutottam az állatöv jegyeihez.

Ebből az írásból tudtam meg, hogy miért is éppen kos a Kos? Illetve azt, hogy miért pont ez a jegy az első a 12 közül?! Talán hozzám hasonlóan Te is azt gondoltad eddig, hogy a csillagjegyek megnevezésének valamiként a csillagzat formájához van köze… Nos, ez nem így van!

Mint megérthettem; a csillagjegyek elnevezése onnan fakad, hogy őseink megfigyelték a természet viselkedését minden hónapban. Március végén, illetve áprilisban a természet újra feléled, a növények virágba borulnak, a rügyek kipattannak, az állatok párt keresnek. S hogy mi köze mindennek a koshoz? Olyan állatot kerestek felmenőink, amely jól szimbolizálja azt a fajta makacsságot és erőt, amellyel a gyenge fűszál feltöri az eddig fagyott, kemény talajt.

Így esett a választásuk éppen a kosra, aki bármilyen erős karám mögé is van zárva, ha megérzi a nőstény szagát, bizony nincs előtte akadály! Akár olyan áron is áttör az akadályon, hogy vér serken a fejéből, miközben szarvával ökleli azt

ITT olvashatod el a teljes magazint!