Tudtad, hogy az élet a komfortzónán túl kezdődik?

2023.08.20

Bizony, ha biztonságos napi rutinod van, régóta ugyanazon a helyen dolgozol, illetve ragaszkodsz dolgokhoz, hobbikhoz hosszú ideje, akkor nagyjából úgy éled az életed, mintha nem színeznéd ki a színezőt.

A felsorolt dolgok mindegyike biztonságérzetet ad a mindennapokban, ám bizonyos módon le is korlátoz. Ezek a megszokott keretek azok, melyek között kiismered magad, tudod, hogy mire számíthatsz köztük, azonban - mivel a sok év gyakorlata magabiztossá tett ezeken a területeken - kihívásra, és ezáltal fejlődésre nem számíthatsz e zónán belül.

Márpedig a kihívások fontosak! Hogy miért? Mert amikor általuk beleállsz egy új helyzetbe, ami addig teljesen ismeretlen volt számodra, akkor minden képességedet elő kell vedd, hogy meg tudd állni a helyed! Legyen szó egy állás interjúról, új sportról, vagy baráti társaságról -bármiről. A lényeg azonban az érzés, ami akkor önt el, amikor azt érzed, hogy az ijesztő új helyzetben sikeresen megálltad a helyed! Ez az érzés pedig a BÜSZKESÉG! Végre valóban büszke leszel önmagadra, és ebből a lelkiállapotból képes leszel egyre több eredményt elérni, ezek által pedig folyamatosan fejlődni az életedben; emberileg, szakmailag, anyagilag egyaránt.

A komfortzónádból való kilépést gyakorolhatod egyébként kicsiben is. Ha például félsz a pókoktól, akkor papírral kiviheted őket a házból, vagy belemehetsz akár a csupán 20 fokos Balcsiba. 😉

Ha pedig úgy érzed, egyedül nem megy... A Belső Utazás nagyon hatékonyan oldja a félelmet az újtól, és erősíti az önbizalmat a siker eléréséhez.
Íme a kedvenc videóm, melyet meg szoktam mutatni azoknak a vendégeimnek a folyamat után, akikkel ezen a témán dolgoztunk és bátran szembenéztek elakadásuk okával.