Kryon, Hazatérés

2020.04.10

A könyv főszereplője Michael Thomas, akár én is lehetnék (de szerintem bármelyikünk), ugyanis azért Thomas, mert egy hitetlen Tamás és azért Michael, mert Mihály arkangyal, azaz az angyali minőség mégis ott van benne. Tehát a mindannyiunkban lejátszódó kettősséget tükrözi, a mély hitünket, melyet mégis sokszor, vagy akár huzamosabb ideig elnyomunk magunkban.

"...életednek minden látszólag negatív eseményét végignézve megértsd: te magad segítetted megteremteni őket. Segítettél a megtervezésben, és a végrehajtást is a tervek szerint időzítetted. Más szóval te voltál értük a felelős. ... amit tragédiának nevezel, az jelen gondolkodásmódod szerint ugyan szörnyű esemény, mégis leírhatatlanul nagy ajándék is. Nem a konkrét történés a lényeg, hanem az egészre való hatása. ... Te és mindazok, akik életedben szerepet játszottak, együtt terveztétek meg gondosan mindannak a lehetőségét, ami veled történt. ... Te és a többiek felvázoltátok fejlődésed lehetőségeit. Néhányan magukra vállalták, hogy lökdösnek és ütlegelnek majd téged. Néhányan azonban azt vállalták, hogy ők lesznek a homok a gépezetben, mások azt, hogy társaid lesznek és igen, néhányan azt, hogy korai halálukkal segítik fejlődésedet és egyben sajátjukét is." 

"Először önmagaddal törődj, és utazásod hozadékát majd mások is érezni fogják, mert egy ember szándéka mindig hatással van a többiekre"

Önmagunk megismerése nagyon hosszú és sokszor fájdalmas út, ami olyan, akár egy hullámvasút. Megéri azonban a befektetés, hiszen erősségeinkre építkezve, gyengeségeinket elfogadva, és felismerve, majd elengedve például a bennünket önkorlátozó hiedelmeinket; fantasztikus új mederbe terelhetjük életünket.