Mi történik egy csoportos családállításon?

2024.01.14

Nos mielőtt mesélnék a pénteki napról... egy kis elmélet, hogy érthető legyen. Az ugyebár alaptézis, hogy nem pusztán a fizikai testünk vagyunk, hanem energialények is. Ezt az energetikát pedig "kölcsön" lehet adni más hús-vér embereknek (egyéni állítás esetén bábuknak). A másik fontos dolog pedig, hogy egy családban (illetve klánban*) minden egyes embernek megvan a maga energetikai lenyomata. Ezt úgy tudod elképzelni, ha felidézel magad előtt egy táblát, amin megannyi izzó világít –ezek az izzók az egyes családtagok energetikai lenyomatai. Nos, amikor egy taggal valami rettenetes dolog történik, (pl.: kitagadják, abortálják, meggyilkolják, stb.) vagy más módon tragikus az élete (pl.: bántalmazzák, vagy nem lehet együtt élete párjával, stb.), akkor ez az izzó mintha sötétre váltana a táblán. Erre a fájdalmas, nehéz energiára hangolódik rá egy másik családtag tudattalanul, hogy átvállalja az ő terhét. Ezzel azonban természetesen nem segít az illetőn (főleg, mert az esetek nagyobbik részében az érintett már nem is él, sőt meglehet soha nem is találkozott egymással a két fél), csupán a saját életét teszi tönkre. Nos, a családállításkor ezeket az átvett terheket nyomozzuk ki, és engedjük el.

Lássunk akkor hát néhány konkrét esetet a legutóbbi csoportos alkalomból.

Gondoltad volna például, hogy egy szakmai elakadásnak oka lehet az is, ha az ember egy korábbi párkapcsolatát nem zárja le teljes mértékben? Akár úgy is, hogy ő maga tökéletesen továbblépett, azonban a másik félben ott maradt a csalódottság, tehetetlenség, veszteség érzése? Bizony, ez esetben a kiterjesztett család, azaz a klán egyik tagja (*a nem vérszerinti, mégis érzelmileg szorosan a családhoz tartozó személyeket értjük ez alatt) okozta akaratlanul a problémát. Állítóm az ő tehetetlenségét vállalta tudattalanul magára, és jelenítette meg szakmai életében, ezzel megrekedve egy olyan szinten, ahonnan sokkal magasabbra is szárnyalhatna. Szeretett vendégem elsőre őszintén meglepődött, amikor a volt feleségét képviselő segítő elkeseredett arcát látta, hiszen ő azt hitte, minden rendben van. Az oldó mondatok, és az elengedés, megbocsátás energiája azonban meghozta a vágyott változást; a segítő arca teljesen kisimult, és egy szeretetteljes ölelést követően láthatóan megkönnyebbülve engedte el volt párját. A szünetben aztán vendégemben összeálltak a kirakós darabkái: a volt feleség 1-1 apró megnyilvánulása, árulkodó elejtett megjegyzése, melyek utólag átgondolva igazolták az állításban napfényre került továbblépési sikertelenséget a hölgy oldaláról.

No és ahhoz mit szólsz, hogy amikor egy férfi azt érzi, hogy nem tud tökéletesen belehelyezkedni a családfő szerepébe imádott felesége és kislánya mellett, annak lehet oka az, hogy a szülei korán elváltak, és ő 5 évesen megpróbált az anyukája mellé beállni férfinak? Természetesen ez nem sikerülhetett neki, de mégis egy olyan felelősséget vett magára tudattalanul, ami túl nagy volt ahhoz, hogy felnőttként a saját kis családjáért is elbírja a felelősséget. Érdekes volt látni, ahogy ettől a fiatalembertől a családállításban a szüleit betöltő segítők alig tudták elvenni a felelősséget szimbolizáló súlyt, annyira ragaszkodott hozzá. Amint azonban oldó mondatok segítségével ez megtörtént, máris észre tudta venni a térben jelen levő kis feleségét és lányát képviselő segítőket és a figyelme végre maradéktalanul áttérhetett rájuk.

Folytatás következik a jövő héten... addig is nézd meg a mini videómat, amiben bemutatom a nyomozás helyszínét!