Női agy, férfi agy

2023.08.06

Biztosan láttál már az alábbi illusztrációhoz hasonló vicces képet, amin a női és férfi agy különbözőségein élcelődik a kidolgozó.

De talán már Te magad is bosszankodtál emiatt... Általában a nőket dühíti a férfiakban, hogy miért nem értik meg őket, a pasikat meg értetlenséggel tölti el, hogy a női gondolkodás miért olyan bonyolult.

Van már vagy 10 éve annak, hogy Mark Gungor előadását meghallgattam, és életre szólóan megváltoztatta a férfiakhoz való hozzáállásomat. Amíg ezt a kis videót nem láttam, addig ha megkérdeztem egy férfit, hogy "Mire gondolsz?" és ő azt válaszolta, hogy "Semmire", akkor elkezdtem azon görcsölni, hogy tuti valami velem kapcsolatos negatív dolgon jár az esze. Ilyenkor próbáltam visszatekerni a fejemben az időt, hogy vajon milyen hibát követhettem el, miért haragszik, mivel bántottam meg. Mark roppant vicces, mégis valóban tényfeltáró monológjából azonban megértettem, hogy a férfiak igenis képesek arra, hogy ne gondoljanak SEMMIRE!! Azóta pedig, hogy ezt sikerült felfognom; a hasonló esetekben csak elmosolyodom, és arra gondolok; na jól van, megint a semmi boxában van... (ha megnézed a videót ITT, akkor érteni fogod ez mit is jelent). 

Ahogyan a nőknek segít ez a prezentáció megérteni a férfiakat, úgy segít a férfiaknak is a nők működésének jobb átlátásában például azzal, hogy elmagyarázza; a pasik agyának működésével ellentétben a nőké azért tűnik annyira zizinek, mert minden mindennel összefügg benne. Az érzelmek összekötik az élet minden területét a gyengébbik nem lelkében, holott az erősebbik nem mindent külön-külön kezel.

No és van még itt egy fő gondolat. A ventillálás. Ez ugyebár az, amikor valami nyomja a lelkedet és azt elmeséled egy hozzád közel állónak. De vigyázat, a két nem itt is különbözik! A nők valóban csakis a kibeszélés kedvéért mondják el a problémájukat – Isten ments, hogy ilyenkor a hallgató fél tanácsot adjon!! A férfiak viszont általában nem beszélnek a nehézségeikről. Ha pedig mégis, akkor pont azért, mert úgy érzik, tanácsra van szükségük!

Mindent összevetve én úgy gondolom, hogy minél jobban elkezdjük megismerni a különbözőségeinket, annál jobban fog menni egymás elfogadása, és ezáltal az együttműködés. Mindehhez pedig a fenti kis videó igazán jó kezdet, ajánlom szeretettel közös megtekintésre!

ITT olvashatod a teljes Nő vagyok on-line magazint.