Videó sorozataim


III. sorozat

1/9. Bábus családállítás

Hallottál már a Hellinger-féle családállításról? Tudod, hogy hogyan működik, illetve miben tud segíteni?

Nos, először is, ne hagyd, hogy az elnevezés megzavarjon: nem csupán a családi kapcsolatokat tudja helyrehozni! Természetesen azokat is képes javítani, de segíthet például munkahelyi elakadások, gyász, párkapcsolati gondok feldolgolgozásában is. Lényegében hasonlóan sokrétű, mint a Belső Utazás, hiszen a tudatalattink hozza fel a válaszainkat.

A magam részéről én nem csoportos családállítást csinálok, hanem bábust. Ennek a módszernek annyi előnye van a személyessel szemben, hogy nem kell egy csoportnyi ember előtt kitárnod a problémádat, hiszen 4 szemközt, bábuk segítségével jelenítjük meg a helyzeted szereplőit. Egy kedves vendégem elképesztően jól összefoglalta a folyat lényegét: engedd meg, hogy ezt osszam most meg veled: "a reprezentánsok pontosan megmutatják azt, ahogyan a való életben a dolgok vannak, mindezt úgy hogy biztos lehetek abban, hogy semmilyen tudatos befolyásom nincs arra, hogy mit rakok ki az asztalra. (miután először nem tudom, hogy ki kicsoda-micsoda) Látni a dinamikát a szereplők között óriási felismeréseket hozott."

Ha pedig egy kicsi tudományosságot igényelsz, akkor még egy gondolat a rendszer működésének hátteréről, hogy az állításhoz a morfogenetikus mező van segítségünkre, amely a generációkon át ható információkat és elakadásokat tartalmazza és ehhez mutatkozik meg a Te viszonyulásod. Ennek köszönhető az, hogy annak ellenére, hogy amikor Te kiválasztod valamelyik bábut, akkor tudatosan nem vagy vele tisztában, hogy kit fog képviselni, viszont mivel miközben húzol, én gondolok rá, hogy ő ki lesz, ezért a Te tudatalattidban megjelenik az információ, mert a morfogenetikus mező azt oda továbbítja. Így fogsz tudni Te olyan dolgokat elmondani a báburól, melyről nem tudod például, hogy fullasztó köhögésedet képviseli, mint "sötét, nyomasztó, rossz érzés".

Ha tehát szívesen kipróbálnád a Belső Utazást velem, de első lépésnek ijesztőnek érzed, akkor javaslom, hogy fussunk neki együtt egy bábus családállításnak! Meglátod, ráérzel majd az ilyen jellegű belső munka eredményességére! Namaste

2/9. Interjú Zsani Belső Utazómmal

Szandra: Szia Zsani! Köszönöm, hogy eljöttél ma beszélgetni! Kiszámoltad idefelé, hogy hányszor is jártál már nálam Belső Utazáson?

Zsani: úgy számolom, eddig 5x voltam Nálad, és még biztos jövök, annak ellenére, hogy megtanítottad nekem hogyan, tudom otthon utaztatni magam és én szinte heti rendszerességgel élek is a lehetőséggel. Azt hiszem, elég jól tudom önmagamon működtetni a folyamatot, de van azért olyan téma, amihez Te kellesz :-)

Szandra: Nem gyakori, hogy valaki Hozzád hasonlóan "terápiás jelleggel" használja a Belső Utazást, de az is igaz, hogy vagytok azért néhányan. Persze ez nem éppen a könnyű életetekről tanúskodik...

Zsani: Nos igen, bőven volt, sőt talán még mindig van mit oldani bennem.

Szandra: Elmondod nekünk, hogy mik voltak a főbb területek, amiken dolgoztunk Veled, illetve, hogy korábban milyen módszerekkel dolgoztál önmagadon?

Zsani: Persze, utaztunk párkapcsolati elakadásra, életútra/életcélra, Anyummal való kapcsolatomra, szakmai megrekedésre, önmagam teljesebb megélésére is.

Szandra: esetleg el tudnád valamelyik utazásod menetét mondani nekünk? Milyen emlék jött be és az hogyan alakult át a kibeszélés, a megbocsátás és a forrásod megjárása által?

Zsani: Talán az első ami a legmeghatározóbb, amikor is párkapcsolatra utaztunk, és egy 18 éves kori szerelmi emlékem jött elő,ami olyan blokkot okozott bennem, ami elkísért egész eddigi életemben. Azt gondolná az ember, hogy az ilyet rég lezárta, sőt már el is felejtette, aztán egy ilyen utazás alkalmával mégiscsak megmutatkozik, hogy az a blokk ott van. Ez az utazás egy gyomorban lévő görcsöt is kioldott, ami nagyon sok helyzetben bekapcsolt, de a legfurcsább az volt, hogy az utazás után ezt kerestem, és sehol nem volt már...azóta meg már el is felejtettem, hogy volt ilyen 19 évig :D

Szandra: elárulod mi a kedvenc részed a Belső Utazásaidból?

Zsani: egyértelműen a forrásom! Imádok ott töltekezni! Mindig az angyalaim jönnek és minden alkalommal teljesen más lelki állapotban jövök el tőled, mint ahogy érkeztem!

Szandra: Ezt örömmel hallom! Jut eszembe, amikor utoljára jöttél, akkor az utazásodat egybekötöttük egy bábus családállítással, ugye? Mesélsz róla, hogy hogyan támogatta meg egymást a kettő?

Zsani: Nos igen, az utolsó témánk egészen konkrétan egy férfi elengedése volt. Azért éreztem igazán hasznosnak a bábuzást előtte, mert feketén-fehéren megmutatta, hogy nincs dolgunk többé egymással. Ezzel a szembesítéssel a hátam mögött sokkal könnyebben képes voltam a meditációban meghozni a továbblépéshez szükséges döntést, elvágni a köteléket és szeretettel elbúcsúzni.

Szandra: Igen, ez egy nagyon mély és igazán megható folyamat volt.

Egy utolsó kérdésem lenne még hozzád: elmondod, hogy mi az az 1-2 pozitív hatás, amit kiemelnél a Belső Utazásaid eredményeként?

Zsani: hát, mondhatok többet is! Anyukámmal való kapcsolatomat mindenképpen kiemelném, aztán az a görcs a gyomromban teljesen eltűnt, végtelenül nyugodt vagyok, sokkal jobban a jelenben tudok lenni.

Szandra: Nos, nagyon szépen köszönöm, hogy mindezt elmesélted ma nekünk! <3 Namaste

3/9. Szimbólumok

Észrevetted már, hogy az életünk tele van szimbólumokkal? Van például kedvenc számod, színed, állatod, gyermekkori plüssöd? Hidd el, mindennek jelentősége van és különböző energiákat hoz mindez az életedbe.

Nekem például a 8-as a kedvenc számom, ami az erő szimbóluma és hát bizony volt is szükségem bőven erőre, a gyermek- és fiatalkoromban. Ehhez érdekes módon a kedvenc állatom a víziló, aki ovis koromtól "fogva tartott a szépségével" az állatkerti sétáink alkalmával. Nos, róla is kiderült néhány hónappal ezelőtt, hogy az erő szimbóluma. Így értettem meg, hogy miért öleltem ösztönösen mindig őt, amikor ERŐre volt szükségem életem nehéz helyzeteiben.

Emellett külön "misét" ér meg a keresztnevünk is. Érdemes beírni a google-be, hogy mi a jelentése. Az Alexandra például "Harcra kész, az embereket oltalmazó"-t jelent, ami rám nézve tökéletes telitalálat: bár életem első részében önmagamért és a boldogulásomért harcoltam, mára valóban embertársaim támogatása az elsődleges célom! Természetesen, mielőtt a saját nevednek így utána néznél, gondold végig, hogy valójában szereted-e, örömmel "viseled"-e. Ha esetleg nem, akkor azon is töprengj el, hogy mi volna az a keresztnév, amit igazán hozzád passzolónak éreznél, és nézd meg annak a jelentését is. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, ha esetleg épp olyan jelentést találsz, amilyen minőségre az életedben vágysz... Ez pedig talán érthetővé is teszi, hogy sokan miért változtatják meg a nevüket.

A minap észrevettem kislányom életében is egy nagyon érdekes szimbólumot. Talán csak véletlen, de mivel én nem hiszek a véletlenekben... Szóval Lizának 2 kedvenc plüsse van, egy majom és egy kutya, aki a gyerekem meglátása szerint nagyon szeretik egymást. Mindkettőt nagyon szereti, de amikor megkérdeztem, melyiket választaná, ha nagyon kéne, akkor a makira mutatott. Nos, ez számomra azért nagyon érdekes, mert a kínai asztrológia szerint ő a kutya, én pedig a majom évében születtem.

Itt pedig már újra az asztrológiánál járunk, ezért vissza is utalnék korábbi gondolataimra, hogy milyen fontos is az önismeret. Mert az bizony nagy felismeréseket hoz, amikor az ember elkezdi a saját asztrológiai képletét (ami aztán végképp tele van szimbólumokkal) elemezgetni -legyen az kínai, vagy európai...

Végül pedig még egy szimbólum, van, amit feltétlenül kiemelnék. Bizonyára láttad már az OM jelet (nem összekeverendő az OHM-mal a fizikából) mások nyakláncán medálként, vagy akár tetoválás formájában is. Nos, hogy mi is a jelentése ennek a szimbólumnak? Az OM a legfelsőbb isteni teremtőerőt képviselő magszó, mely erős védelmet is biztosít viselőjének, miközben segít lelkének harmóniáját megtartania. Üzenete pedig a teremtőerejéhez kapcsolódik: "Amit keresel, az létezik!" Amit még érdemes róla tudni, az a benne levő 3 hang jelentése: A - U - M, mint test-lélek-szellem -aminek a fontosságáról 7/15-ös videómban már meséltem. 

Arra biztatlak tehát, hogy nézz szét az életedben és vedd észre a jeleket, majd használd őket a céljaid megerősítése érdekében! Namaste

4/9. Hold

Tudtad, hogy a két legfontosabb bolygónk, a Nap és a Hold hordozza a férfi és a női energiákat? Ezt igazolja a Tarot kártya is, íme például az én szeretett paklim ide vonatkozó két lapja.

No de akkor felmerül a kérdés, hogy miért szentelek egy teljes részt a Holdnak és a Napnak miért nem? Nos, a Napot mindannyian ismerjük: nappal világít, éjjel elbújik, fénye erőt, jókedvet és D vitamint ad. A Hold azonban misztikusabb; éjszaka uralja az eget és 28 napos ciklusokban folyamatosan változó alakját láthatjuk. Ezen túlmenően pedig különleges hatása is van az emberi szervezetre. Ahogy Arisztotelész is megmondta: "A Hold ugyanúgy hat az agyra, akár a tengerekre, hiszen az agyat is víz öleli körül." Lássuk akkor a Hold 4 fő alakját és az általuk képviselt energiákat.

Újholdkor (amikor csak egy vékony sarlót látunk az égen, melynek alig van fénye) az ember erősnek és energikusnak, kreatívnak érzi magát és a szervezet öntisztító folyamatai is felgyorsulnak. Ilyenkor érdemes új dolgokba fogni, viszont mivel ezeken a napokon a stressztűrő képesség csökken; érdemes többet pihenni, relaxálni.

A növekvő fázis idején a Hold egyre inkább a Nap felé fordul, így az a kéthetes időszak alatt egyre nagyobb hányadát fogja láthatóan megvilágítani. Ebben a fázisban ugyancsak érdemes új dolgokba kezdeni, a növekvő Hold fázisa emellett a lelki megújulás ideje is. Nemcsak a lélek, de a test is gyarapszik, ami sajnos nemcsak a jótékony tápanyagok - vitaminok, ásványi anyagok - felszívódását gyorsítja, de a plusz kilók felszaladását is segíti. Nőhet a nassolási vágy. A szervezet vízvisszatartása ilyenkor nő, amit tapasztalhatunk a tükörbe pillantva is, például picivel nagyobbnak látszhat a pocak. A szervezet regenerálódó folyamatai is erősödnek, gyorsabban gyógyulhatnak a sebek.

A Telihold a legcsodásabb égi jelenség, amely minden hónapban megérkezik az égboltra. Én legalábbis kislány korom óta imádom. Az ember viszont ilyenkor érzelmileg instabil, érzékenyebb, hamarabb bosszantják fel vagy sértik meg bizonyos dolgok. Nemcsak a lélek, de a test is sérülékenyebb, ugyanis romolhat a koncentrációs képesség. Fontos, hogy ilyenkor fokozottan törekedjünk körültekintően közlekedni, óvatosan vezetni. A szervezet folyamataira is befolyással van a telihold. Ilyenkor az emésztés lassulhat, a sérülések is lassabban gyógyulhatnak, akár a gyógyszerek, például egy fájdalomcsillapító is lassabban fejtheti ki hatását. Teliholdkor az immunrendszer is gyengül, és az alvás sem olyan pihentető, mint máskor.

Fogyó Hold idején az ember álmodozásra hajlamos. Ez a fázis a testi-lelki nagytakarításra kiválóan alkalmas. Ha diétába, fogyókúrába fog valaki, akkor ez nagyszerű időzítés, de a régi, felesleges vagy rossz emlékeket idéző holmikat is könnyebb szívvel dobja ki az ember. A kozmetikai tisztító kezeléseket és a hajvágást is erre a fázisra érdemes időzíteni, illetve általában minden folyamat indítását, melynek során az ember meg szeretne szabadulni valamitől. A káros szenvedélyek és rossz szokások levetése is könnyebben mehet ebben a holdfázisban. A szervezet fájdalomküszöbe magasabb lehet ebben a fázisban, és ilyenkor a fertőzésektől is könnyebben, hamarabb szabadulhat.

Nos, ha eddig nem tetted, akkor szeretettel ajánlom, hogy nézz fel esténként az égre! Namaste

5/9. Felébredés a májá világból

1999-ben, amikor a Mátrix-ot bemutatták a mozikban, éppen 18 éves voltam. Elmentem a beharangozás miatt megnézni, talán épp a kispesti Hunyadi moziba -amit azóta sajnos régen megszüntettek. Bevallom, totál nem értettem az egészet, sőt egy blődségnek tartottam. Azóta azonban rengeteg idő eltelt és én igazán sokat dolgoztam magamon. Amikor 1 évvel ezelőtt újra elővettem ezt a történetet, teljesen más megvilágításba került számomra.

Lényegében tökéletesen passzol a benne bemutatott jövőkép mindahhoz, amit a Kirko Parapszichológiai Szabadegyetemen Dr.Kovács József professzortól megtudtam. Azt tanultuk ugyanis, hogy van egy úgynevezett májá világ, amely egy mesterséges, az embereket káprázatban tartó külsőség. Ez szól arról, hogy vásárolj, fogyassz, mindezért dolgozz sokat, közben légy önző, ápolj felszínes kapcsolatokat és hidd el, hogy az életed korlátok közé van szorítva. Ezzel szemben ott van az a világ, amiben akkor élhetsz, ha elengeded az EGOd általi röghözkötöttségedet és elkezdesz hinni abban, hogy minden energia körülötted, sőt Te magad is az vagy, így teremtőképességed határtalan. Ha elkezdesz meditálni, befelé figyelni és egyszerűen bízni a vezettetésben, akkor nem lesz előtted lehetetlen.

Tudom, hogy elsőre mindez teljesen irreális dolognak tűnik, de hidd el, ha kivonod magad például a tévé hatása alól és úgy döntesz, hogy többé nem hagyod, hogy a média azt hitesse el veled, amit akar, akkor teljesen új dolgok tudnak majd megjelenni az életedben. Észreveszed majd a természet szépségeit és azt, hogy igenis vannak embertársaid, akik nem elgáncsolni akarnak, hanem segíteni Téged. Végre meghallhatod majd a fentről jövő üzeneteket, intuíciókat és útmutatásokat, melyekre figyelve garantáltan egy teljesen új úton indulhatsz el. Ezen az új úton a szinkronicitás -azaz az útmutató, látszólagos véletlen egybeesések- kísérnek és segítenek majd, mely által olyan életet teremthetsz magadnak, melyről most talán még álmodni sem tudsz.

Hidd el, tapasztalatból mondom, hiszen 2 évvel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy más embereket segítő hivatásom lehet, külön faházzal és rengeteg felemelő pozitív visszajelzéssel. Mára mindez azonban a valóság, melyet annak köszönhetek, hogy elkezdtem követni az útmutatást.

Csak nyílj meg és engedd, hogy megtörténjen a csoda a Te életedben is! Namaste

6/9. Reinkarnáció

Tudom, ez meredek téma... akár a földönkívüliek: valaki vagy kétkedés nélkül hisz bennük, vagy még az ötletet is nevetségesnek tartja.

Mondjuk végül is nem ez az első ilyen, amit érintek, minden esetre, ha "egyszer élünk" hívő vagy, akkor ezzel a videómmal ne fáraszd magad tovább. ;-)

Azt gondolnánk, hogy a lélekvándorlás témája a buddhizmus tanaiból fakad, azonban ennél sokkal régebbre nyúlik vissza. Már az ókori görög filozófusok, Platón és Püthagorasz is foglalkozott a témával. A lélek halhatatlansága a kulcsa a reinkarnáció megértésének. Az alaptézis az, hogy csupán a testünk hal meg, lelkünk e világi létünk megszűnésekor továbbszáll. Először egy átmeneti létben tartózkodik, aztán eldönti, hogy mikor és hova kíván újra leszületni. Az itt meghozott döntésekről és a megkötött szerződésekről kicsit bővebben beszélek majd a következő bejelentkezésemben.

Viszont itt kell megemlítsem, hogy az első videósorozatom 5.részében már beszélek a karmáról, ami ehhez a témához szorosan kapcsolódik, ugyanis ennek az egész újra és újra leszületésnek van egy célja! Méghozzá az, hogy a lélek letegye a karmáját és letudja az abban vállalt összes feladatát, azaz elérje a tökéletesség, az a keleti vallásokban nirvánának nevezett állapotát.

Ezt a folyamatot írja le elképesztően izgalmas és fordulatos regényében Szepes Mária, a Vörös Oroszlán című könyvében, melyet szeretettel ajánlok elolvasásra, ha ez a téma foglalkoztat. A vonatkozó könyvajánlóm ITT olvasható.

A Belső Utazásokban egyébként nagyon gyakran előkerülnek előző életek emlékei, képei, amelyek bizony jelen életünkben is hátráltathatnak minket. Volt már például olyan utazóm, aki azért volt képtelen kilépni egy méltatlan kapcsolatból, mert úgy érezte, tartozik a párjának. A folyamatban kiderült, hogy ez az adósság érzés nem ebből az életéből származik, hanem egy korábbiból, ahol az illető megmentette őt a rabszolgasorsból. Egy másik kedves vendégem egész életében rettegett a haláltól. A Belső Utazásában kiderült, hogy egy korábbi életében gladiátorként rengeteg embert megölt és valójában ott félt a túlvilágtól, hogy milyen büntetés vár rá mindezért... Ezen a ponton pedig el is érkeztünk oda, hogy miért érdemes a reinkarnáció témájával foglalkozni! Ha felismerjük ezeket a korábbi életekből hozott hátráltató tényezőket, akkor már célirányosan megszabadulhatunk tőlük például egy Belső Utazásban az ehhez kidolgozott módszerek segítségével.

Ennek a témának kapcsán engedjétek meg, hogy kedvenc Jókai idézetemmel búcsúzzam, ami szeretteim elvesztésekor volt számomra mindig a legjobb támasz: "Ami bennem lélek, veletek megy; ott fog köztetek lenni mindig. Megtalálsz virágaid között, mikor elhervadnak; megtalálsz a falevélben, mikor lehull; meghallasz az esti harangszóban, mikor elenyészik; s mikor megemlékezel rólam, mindig arccal szemközt fogok veled állani." Namaste

7/9. Lélekszerződés

Az egyik kedvenc spirituális könyvem Kryon Hazatérés című írása. Pontosan emlékszem, amikor olvastam, hogy egyszeriben megvilágosodott előttem minden! Addig is sejtettem, hogy az életem nehézségei minden bizonnyal okkal történtek, de amikor a könyv egyik angyala a főhőst egy moziterembe vezeti és leülteti, hogy életének bizonyos szereplőihez való viszonyát jelenítse meg a vásznon...

Nos sorra veszik a csalódást okozó exet, aztán a főhős anyukáját, apukáját és talán a testvérét is. Képeket vetítenek Michael Thomas élettörténetéből, melyeken jól látszanak a nehézségek, amiket a főhős átélt élete szereplőivel, illetve általuk. A filmből jól látszik a sok kín, amit Thomas elszenvedett a szeretteitől. Aztán az angyal visszarepíti Michaelt a fogantatása előtti pillanathoz. Ahhoz a momentumhoz, amikor még lélekként tervezte saját leszületését erre a világra. Lélekcsoportjával együtt eltervezte, hogy ebben az életében mit kell megtanulnia, milyen fejlődésen kell átesnie. Aztán meglátta... Ezen célok eléréséhez bizony olyan nehézségeket kellett átélnie, melyek meghaladása megerősítette őt, hogy valóban képes legyen tervei megvalósítására. Itt értette meg tehát, hogy az életének szereplői lényegében feladatokat láttak el. Olyan feladatokat, melyekkel számára pont azokat az impulzosokat adták, melyek által eljuthat vágyott életcéljához. Az utolsó felismerés ebben a fejezetben az volt, amikor az angyal "tovább tekerte" a vásznon a filmet és megmutatta Michaelnek, hogy élete szereplőivel a leszületése előtt bizony szerződéseket írt alá, melyekben ő megbízta az illetőket, ők pedig vállalták az adott szerepek betöltését. Ezt követően leléptek a mozivászonról az egyes szereplők és Michael Thomas szeretettel megölelve, szívből megbocsátott mindannyiuknak -hiszen miért is haragudhatna valamiért, amire éppen ő kérte a másikat?

Mindezzel csupán annyi gond van, hogy amikor a leszületésünk bekövetkezik, elfelejtjük mindezt és az életünk hosszú-hosszú ideig egy értelmetlen kínszenvedésnek tűnhet, tele haraggal és vádaskodással mások irányába.

Szerencsére azonban az említett könyvön kívül vannak nagyszerű támogató módszerek is -mint a Belső Utazás - melyben meditatív állapotban felismerhetjük ezeket az összefüggéseket és szívből megbocsátva az érintetteknek teljesen más minőségi szintre emelhetjük életünket, melyen már képesek vagyunk teljes mértékben felelősséget vállalni életünk minden történetéért és akár hálát is adni az elsőre fájdalmasnak tűnő helyzetekért, észrevéve a tőlük kapott tanítást, segítséget.

Ha mindezt valóban megérted és elfogadod, akkor hatalmas lépést tehetsz az életedben, hogy boldogabb légy, hiszen felismerheted, hogy nem az események sodornak Téged, hanem eredetileg Te irányítottál mindent! Ezzel végre kiléphetsz az áldozati szerepkörből, vállalhatod az életed minden eseményéért a felelősséget -tudom, nem könnyű-, ami által ráébredhetsz, hogy szabad ember vagy, valóban bármit megteremthetsz! Ha esetleg példákon keresztül szeretnéd ezt a nézőpontváltást látni, akkor saját életem történetét ajánlom figyelmedbe, melyet az oldalamról ingyenesen letölthetsz ITT. Namaste

8/9. Enneagram

Első videósorozatom első részében már beszéltem arról, hogy miért tartom annyira fontosnak az önismeretet. Úgy vélem ugyanis, hogy ahhoz, hogy az életben fejlődhessünk, illetve másokhoz könnyebben kapcsolódhassunk, tisztában kell lennünk saját erősségeinkkel és gyengeségeinkkel.

Nos, az enneagram ehhez egy tökéletes módszer, amely 3 fő és 9 alcsoportba sorolja az embereket. Mielőtt azonban ismertetem a részleteket, azt kell leszögeznem, amit nekem Brandon Bays tanított a Belső Utazást kísérő képzésen. Ne azonosítsd Magad azzal a sorszámmal, amit a tesztből magadra vetítesz! Az enneagram besorolásunk az EGO-nk típusa, amit azért "fejlesztettünk ki", mert úgy éreztük, ezzel az önvédelmi módszerrel tudunk életben maradni ebben a fizikai síkban. Csak, hogy picit jobban értsd, én például 7-es típus vagyok, aki a vidámsággal, bulizással, barátokkal köti le magát, minden percét beosztja, programokban az jókedvet hajhássza -mindezt azért, hogy ne kelljen megállnia és szembenéznie a lelkében zajló fájdalmas folyamatokkal.

És hogy miért fontos felismernünk ezt a "játszmánkat"? Mert akkor tudatosan elengedhetjük! Én például amikor ezt megértettem, akkor elkezdtem szándékosan csökkenteni a programjaim számát, hogy igenis legyen időm befelé figyelni! Valóban fájt... de sok-sok önmunkával már egész jól eltöltöm az időt magamban is :-D
Na és akkor a példa után megmutatnám az Enneagram lényegét, amelyet ez az 1 ábra tökéletesen összefoglal. Ahogy említettem: 3 fő és 9 alcsoport... A 3 fő irány az: érzelmi, az agyi és a testi típusoké. Ez a 3 elnevezés igazán beszédes: akik az érzelmi területen vannak, azok az életet az érzéseiken keresztül élik meg. Ide tartozik a kettes típus, a "segítő" (mint Brandon), a 3as az "eredményes" a és a 4es, az "individualista". Az agyalós típusok 3 alcsoportja az 5ös, a "vizsgálódó", a 6os, a "lojális" és a 7es, a "rajongó", míg a testi típushoz a 8as, a "kihívó", a 9es, a "béketeremtő" és az 1es, a "reformer" tartozik.

Don Richard Riso és Russ Hudson Az enneagram bölcsessége című könyve (ITT bemutatom) egyébként messzemenőkig túlmegy azon, hogy elárulja, milyenek vagyunk, miben vagyunk gyengébbek, vagy épp erősebbek. Ahogy az imént a saját példámmal megmutattam: a könyvből kiderül az egyes típusok legfőbb félelme is és az annak elkerülésére alkalmazott módszerük. Ezen túlmenően ír a szerző a típusok tipikus gyermekkoráról (a 7esnél például azt említi, hogy általában komolyan sérül az édesanyjához való viszonya -hát, ez esetemben pontosan így történt), sőt tanácsot ad arra, hogy ki miként fejlesztheti tudatosan önmagát. Ez utóbbi az, amire hallgatva én például ritkítottam a naptáramat és a folytonos rohanás helyett időt találtam a napi 15-20perc relaxálásra, ami által valóban sokkal nyugisabb vagyok, mint valaha!

Az enneagram további bónusz haszna, ha eljössz Belső Utazni hozzám, akkor segíti a folyamatban a megélésedet, ha megosztod velem a besorolásod, hiszen így tudom Hozzád igazítani a lépések kivitelezését.

Remélem, kedvet kaptál ehhez a szuper módszerhez! Ha igen, a videó linkjébe beszúrtam a könyv linkjét, hogy meg tudd találni; avagy keress meg és segítek! Namaste

9/9. Indigó-, kristály-, szivárványgyermekek

Az indigó-, a kristály- és a szivárványgyerekek az Új Idők különös gyermekei. Első generációjuk, az indigógyerekek már felnőtt korba léptek. A nyolcvanas években fedezte fel őket Nancy Ann Tape amerikai kutatónő, aki az embert körülvevő elektromágneses mező, az aura színeit vizsgálta. Aztán ezeket az színeket összefüggésbe hozta bizonyos emberi tulajdonságokkal és viselkedési mintákkal. Nos, ez a kutatónő úgy találta, hogy az 1977 után született gyermekek egy részét egy mélykék színű aura veszi körül. Innen ered az indigó elnevezés.

Az indigógyermekek harcos szelleműek, mert közös céljuk a minket már nem szolgáló régi rendszerek ledöntése, felszámolása. A kormányokkal harcolnak, az elavult oktatási és jogi rendszerekkel, amikben már nincs többet semmi logika. És ehhez kemény elhatározottság és erő kell. Az indigógyermekek megérzik, ha hazudnak nekik, ha manipulálják őket. És mert közös céljuk egy új, egységes világ megteremtése, hogy ebbe az irányba terelgessenek minket, az indigók belső "hazugságérzékelője" kikapcsolhatatlan.

A Kristály gyermekek képviselik az emberi evolúció következő lépcsőfokát. Az Indigó gyermekek után érkeztek. A küldetésük az, hogy befejezzék az Indigók által elkezdett munkát. Míg az Indigó gyermekek a "rendszerrombolók", akik azért jöttek, hogy lebontsák és eltávolítsák a régi és korlátozott gondolkodásmódokat, a Kristály gyermekek azért jöttek, hogy megkezdjék a megújítás és az újjáépítés folyamatát.

A kristály-gyermek nyugodt és kiegyensúlyozott, persze, hisztizhet néha, de a legtöbb esetben megbocsátó és könnyen kezelhető. A kristályok nemzedéke az indigók által vágott ösvényen jár. Az indigó-gyermek megy előre - bozótvágó késsel a kezében -, és eltakarít mindent, ami zavaros, ami útban van. Utána megy a kristály-gyermek, a már megtisztított ösvényen, egy már biztonságosabb és békésebb világba. És ott majd a félelmet nem ismerő szivárványgyermekek tehetik azt, amit tenniük kell: adhatnak.

A kristály gyerekek 1998 után kezdtek megjelenni a Földön, és hatalmas, szuggesztív szemükről lehet felismerni őket. Az ő céljuk, hogy segítsenek az emberiségnek, hogy elkerülje a végítéletet. A kristálygyerekek aurája már nem kékeslila, hanem átlátszó, gyakran pulzáló, arany-ezüstös. Jóval nyugodtabbak az indigóknál, és még náluk is érzékenyebbek. Koravén kis bölcsek, akik gyakran telepatikusan kommunikálnak a szüleikkel és a testvéreikkel. Ezért általában sokkal később tanulnak meg beszélni, mint normál társaik. Viszont gyógyító erővel rendelkeznek, nagyon muzikálisak, és egyéb művészi hajlamaik is kifejlettek. Erősen vonzódnak a kristályok és a szép kövek iránt, és valamilyen kapcsolatban állnak az angyalokkal. Még náluk is magasabb energiaszinttel rendelkeznek az őket követő szivárvány-gyerekek. Miként a szivárvány, úgy ők is minden rezgést és minden színt magukban hordoznak, hogy teljesítsék spirituális küldetésüket. Ez pedig nem más, mint megnyitni az emberek szívét, és egy új fejlődési spirálba emelve jobbá tenni az emberiséget. Ahogyan a szivárvány összeköti az eget a földdel, olyan küldöttei az égnek ezek a gyerekek itt, a Földön. A szeretet követei ők. Állítólag ha elegen lesznek, és a szeretet tiszta energiájával megemelik a bolygónk rezgésszintjét, akkor jobbra fordul az egész Föld sorsa.

Nos, én ebben hiszek. És abban, hogy amire fókuszálunk, az nő. Ezért nem foglalkozom én lehúzó hírekkel, dolgokkal -nem akarom, hogy azok erősödjenek. Szeretettel ajánlom, hogy kövesd a példámat és ne sötétnek várd a jövőt, hanem higgy például az indigó-, a kristály- és a szivárványgyermekekben és Nekik add a figyelmed, a szereteted, hogy valóban egy szebb irányba mozdulhasson el a élet. Ha pedig szeretnél többet megtudni erről az új generációról, akkor olvasd el a cikket, melyből ezeket a gondolatokat összeollóztam. Namaste

II. sorozat

1/8. Üdvözöllek a Belső Utazás szentélyemben!

Szia!

Keresztes Alexandra vagyok, Belső Utazás kísérő, parapszichológus. A korábbi videó sorozatomban már sok dolgot megtudhattál a gondolkodásomról, értékrendemről, illetve reményeim szerint tanulhattál a tanulmányaimból, profitálhattál a praktikákból, amiket közkinccsé tettem. Ez a mostani bejelentkezésem az első része egy újabb -ezennel 8 részes- szériának, melyben most is próbálom hasznos gondolatokra felhívni a figyelmed, melyek segíthetnek, hogy boldogabban éld meg a mindennapjaidat.

Számomra leírhatatlan öröm viszont, hogy immár másik helyszínről jelentkezhetem, ugyanis időközben elkészült az én kis kuckóm, az én Belső Utazás szentélyem!

Nos, lépj be és nézz körül egy pillanatra! Ez itt a kanapé, ahol akár ülve, akár fekve, kényelmesen elhelyezkedhetsz az utazásodhoz, ez pedig a fotel, ahonnan én beszélek hozzád a folyamat alatt. Ezt az ablakot azért kértem ide, hogy a rálátás az udvar fenyőfáira segítse az ellazulásodat. Ez a fal az én kis büszkeség falam, ahol megnézheted az okleveleimet, illetve középen egy fantasztikus ábrázolást találhatsz égi segítőmről, Mihály Arkangyalról. Talán észrevetted, hogy kuckóm domináns színe a lila. Nos, ez nem véletlen, ugyanis ez a 3. szem csakra színe (a következő bejelentkezésemben mesélek majd bővebben a csakrákról) és mint ilyen, segíti az energetikai fejlődésedet, megnyílásodat, előrehaladásodat.

Nos, ha kedvet kaptál egy mély és átalakító Belső Utazásra ebben a szerintem varázslatos kis kuckóban, akkor sok szeretettel várom a bejelentkezésedet!

Namasté, azaz üdvözlöm a Benned lakó Isten(i)t!

2/8. Interjú Szkolcsek Gábor Belső Utazómmal

Szandra: Sziasztok! Bemutatom Nektek Szkubit, akit a Balloon World-nél ismertem meg, ahol kollégák voltunk és hamar felfedeztük, hogy ugyanabba a középiskolába, azonos évfolyamra jártunk, de soha egy szót sem váltottunk.

Szkubi, elmondod nekünk, hogy milyen "spiris" tapasztalataid voltak, mielőtt megismertél?

Szkubi: Hm. Semmi :-D Őszintén szólva csupán azért vállaltam a Belső Utazást, mert veled jól megtaláltam a közös hangot és valahogy elérted, hogy bevállaljam ezt a próbát.

Szandra: Ez igazán megtisztelő :-) Ez mennyi ideje is történt?

Szkubi: Pontosan május elsején -nem felejtem el soha!

Szandra: Valóban, tényleg májusban jöttél. Nos, az tuti, hogy nem felejtem el azt, ahogyan megérkeztél... Szinte vágni lehetett a feszültséget körülötted. Lényegében emiatt is próbáltad ki a Belső Utazást -mit veszíthetek alapon, nem igaz? Megosztod velünk az utazásod publikus lényegi részét?

Szkubi: Persze, nem egy nagy titok a sztori. Egy nagyon hétköznapi gyermekkori emlékem ugrott be a folyamatban, amikor oviba vitt az anyám, de indulás előtt otthon felváltva sürgettek a szüleim, hogy készüljek már el. Nos, rájöttem: nap mint nap ezt éltem: folyamatosan rám szóltak, hogy siessek már, gyerünk már, menjünk már.

Szandra: Igen, emlékszem is, ahogy ezt a sérelmedet elmondtad a szüleidnek, kimorogtad magad, aztán megbocsátottál...

Szkubi: Valóban így történt, de a sztoriban nem is ez a legfurább. A durva az, hogy rájöttem: egész életemben a "csak azért se" állapotban voltam azóta. Nem volt ez tudatos a részemről, de totál behúztam a kéziféket. Legyen szó kommunikációról, kihívásokról, társasági életről, bármiről. Én a lehető legkevesebb energiát igyekeztem befektetni mindenbe.

Szandra: Az igaz, hogy ezt a bezártságodat én is láttam, bár én nem hagytam annyiban -kipiszkáltalak a csigaházadból :-) Mesélsz arról, hogy milyen hatásai voltak a közösen megélt oldásodnak az életedben?

Szkubi: Igen, hiszen pontosan ez a legérdekesebb az egészben. Több dologra is pozitívan hatott a Belső Utazásom. Többek között nem fogyasztok alkohol azóta és sokkal nyitottam is lettem az emberek irányába. Könnyebb kommunikálok és nem feszülök mindenen. A jelenben vagyok és kipróbálok új dolgokat.

Szandra: Nos Szkubi, nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk mindezt. Azt kell mondjam, Te vagy az egyik legnagyobb sikerélményem! Csak így tovább!  

3/8. Csakrák 

Ahogy arra a korábbi sorozatomban már utaltam, mi emberek nem pusztán ez a fizikai test vagyunk, hanem bizony energetikai lények is. Pontosabban nem csupán ránk emberekre igaz ez, hanem mindenre, ami ezen a Földön él, de én most az ember szempontjából közelítem meg a témát. A csakrák az energia testünk energetikai központjai, melyből 7 fő található bennünk. A csakra szó jelentése egyébként kerék, ami arra utal, hogy a csakrák forognak, méghozzá az óramutató járásával azonos irányban. Amit érdemes még tudni róluk, az az hogy, amennyiben valamely csakránknál energetikai csökkenés található, azaz alulműködik (megállni nem tud -az a halál lenne) és hosszabb távon a fizikai testünk megbetegedéséhez is vezethet. Azonban létezik energetikai töltés, harmonizálás -ezt a technikát magam részéről én a reiki képzésen tanultam meg. A 7 fő csakránk: Gyökér, szex, köldök, szív, torok, 3.szem és korona csakra. Az az ideális, ha ezeknek az energetizáltsága, töltöttségi szintje azonos egymáséval, hiszen így tudnak testi szerveink is egészségesen működni. Mindegyiküknek van saját feladata is, mint például a gyökércsakra a szüleinkhez való viszonyunk, illetve az anyagi világhoz történő kapcsolódásunk. Ha ez alulműködik, akkor meggyengülhet az életbe vetett bizalmunk, a biztonságérzetünk. Ugyanígy megvan a maga színe (ahogy az előző bejelentkezésemben említettem, a 3.szem csakráé például a lila) és helye is az összes csakrának. Mindenre nem térek most ki, hiszen, ha érdekel a téma, akkor úgyis rengeteg információs anyagot találhatsz róla az interneten.

Mivel a csakrák szabad szemmel nem láthatóak -csak a tisztánlátók számára- meglehet, hogy nem is hiszed el a létezésüket. Nos, egy egyszerű gyakorlattal azért megpróbálhatod érzékelni őket, hátha ez a megtapasztalás elveszi a kétkedésed. Kérlek, ha van kedved, tarts most velem egy gyors tesztelésre! Végy 3 mély lélegzetet az orrodon át és fújd ki a szádon keresztül, hogy kicsit lecsendesítsd az elmédet. Most pedig az egyszerűség kedvéért nézzük meg a szívcsakrát! Illetve ne megnézzük, hanem érzékeljük a tenyerünkkel! Mert ahogy Domján Laci bácsi az agykontrollban tanítja: ne hidd el, próbáld ki! Nyitott tenyérrel közeledj úgy egy fél méter távolságról a csakrád felé és amikor eléred a csakra határát, akkor érezheted annak pulzálását. Talán hőt, talán bizsergést. Ha esetleg elsőre nem megy, akkor ne csüggedj, hiszen gyakorlat teszi a mestert! Csakra felfedezésre fel! Namaste

4/8. Meditáció, vagy relaxáció?

Neked is sokan tanácsolták már, hogy meditálj, mert az jót tesz a lelki békédnek? Próbálkoztál vele? Esetleg nem ment? Nos, bevallom, az, hogy "ne gondoljak semmire"... hát, finoman szólva nem megy néhány másodpercnél tovább nekem sem :-D Meglehet, hogy ennek köze van ahhoz is, amit Mark Gungor a női és férfi agy című előadásában vázol...

Ha esetleg a Te agyad is hasonlóan pörög az enyémhez és nem képes teljesen elcsitulni, akkor hozzád is jobban illik a relaxáció, mint a meditáció.

És hogy mi a különbség? A relaxációban -avagy vezetett meditációban- nem semmire kell gondolni, hanem egy jó mélyen ellazult állapotban bizonyos képsorokat kell elképzelni. Így a gondolataink megengedettek, csupán irányítva vannak. Ilyen módon lehet például az aktuális feszültségeinktől megszabadulni egy elképzelt vízesés alatt, vagy mondjuk egy légballonnal felrepülve, arról a sérelmeinket homokzsákokként kidobni és elengedni.

Nekem személy szerint a mai napig a legkedvesebb relaxációm, az Agykonrollos Domján Laci bácsi Sziget című hanganyaga, melynek a hossza is tökéletes, hiszen 20 perc, ami azt jelenti, hogy ha el is alszunk, akkor sem megyünk át a mély alvás fázisába, így a végén tökéletesen feltöltődve ébredünk fel.

Összegezve tehát, itt is érvényesül a kinek a pap, kinek a papné elv, hiszen ha az a típus vagy, aki gond nélkül "kikapcsolja az agyát", azaz könnyen beülsz a semmi dobozodba; akkor válaszd a meditációt, azaz helyezkedj el kényelmesen és gondolj semmire, minél tovább és tedd mindezt minél gyakrabban. Ha pedig hozzám hasonlóan pörög az agyad megállíthatatlanul, akkor használj olyan hanganyagot, amely vezeti a képzeletet és ennek segítségével lazíts! Így vagy úgy, de érdemes rendszeresen időt szánni az efféle lazításra, feltöltödésre! Namasté  

5/8. A helyes légzés fontossága

Talán előfordult már az életedben, hogy rosszullét lett úrrá rajtad, vagy épp nagyon felbosszantottad magad valamin, és aki veled volt azt mondta, lélegezz mélyeket. Gyakran hallani ezt orvosok szájából is, valahogy mégsem gondolunk bele a dolog hátterébe. Légzésünk felel testünk oxigén ellátottságáért, azonban a "jó" légzés nem csupán edzés közben fontos. Ha már relaxáltál, vagy meditáltál valaha (a kettő közti különbségről meséltem az előző bejelentkezésemben) akkor tudod, hogy a folyamat elején általában mély levegőket kell venni -rendszerint orron beszívni és szájon kifújni. Nos, amikor így odafigyelünk a légzésünkre és tudatosan elmélyítjük azt, akkor lelkünk képes megnyugodni, elménk ellazulni. Éppen ezért ez a roppant egyszerű, gyors és mindig kéznél levő módszer bármikor megoldást nyújthat számodra ahhoz, hogy pillanatok alatt lehiggadj és a középpontodba visszakerülve tudj reagálni a felmerült helyzetre. 

Ha pedig még tutibb önnyugtatásra vágysz, akkor kiegészítheted a légzésedet egy speciális kéztartással is, melyet kineziológiában tanultam. Homlok-tarkó fogásnak hívják és nagyszerűen segít harmonizálni a két agyféltekéd működését, azaz megnyugtatni magad. Az interneten olvashatsz erről bővebben is, de ha van kedved, akkor itt és most tehetünk egy közös próbát is, csupán 3 lélegzetvételnyi időre.

Nos, remélem, érzed a hatást és máskor is előveszed ezt a kis trükköt önmagad megnyugtatására, vagy akár meg is mutatod másnak is. Namasté

6/8. Energetikai védelem és feltöltés 

Arról már többször tettem említést, hogy mindannyian energia lények vagyunk, azaz nem csupán a fizikai testünkből állunk, hanem rezgésből is. Ebben a sorozatban szenteltem már egy részt a csakráknak, melyekről megtudhattátok, hogy energiatestünk központjai. Most pedig arról szeretnék beszélni, hogy a legyengülő energiaszintünk a Mennyei Próféciában tanult gyönyörködésen kívül felturbózható más módszerekkel is. Ehhez először is jó tudni, hogy mely csakrák töltöttsége van lecsökkenve. Ez kiderülhet a test betegségének mivoltját vizsgálva (hiszen az egyes csakrák alulműködése vezet a hozzájuk tartozó szervek megbetegedéséhez), vagy extraszensz (érzékszerveken kívüli érzékelés) módszereket használva is. Ha pedig felfedezzük a probléma forrását, akkor a töltés már elvégezhető például reiki energetikai kezeléssel is. Én magam tanultam ezt a módszert és korábban kísérleteztem is vele, így tapasztalatból tudom, mennyire hatékony. Azonban azt kell mondjam, ezek ideiglenes hatást érnek el, hiszen az feltöltés idővel újra szükségessé válik. A Belső Utazás ehhez képest annyival hatékonyabb, hogy a csökkenés gyökér okát szünteti meg, így segítve, hogy hosszútávon fennmaradhasson az emelkedett állapot.

A külső energia elszívás ellen pedig vannak módszerek, melyekkel szemben tudatosan védekezhetünk. A legegyszerűbb az aranyfény védelem, melyben elképzeljük, ahogy egy aranyfény a fejünk felett elindul és körbeveszi a testünket, majd bezárul a talpunk alatt. Lássuk és érezzük, ahogy ez az aranyfény megakadályozza, hogy bármilyen negatív hatás bejusson hozzánk -mint egy pajzs, melyről visszapattannak a felé repülő nyilak. Aztán adjuk azt az utasítás az aranyfénynek, hogy egész nap védjen meg minket, este pedig automatikusan bomoljon le rólunk, amikor elalszunk. Védekezésre és töltekezésre fel! Namasté

7/8. Nevetés, ölelés, sírás 

Te szoktál ölelkezni? Ha korban még inkább hozzám közelítesz, akkor tartok tőle, hogy nem annyira jellemző. Valahogy a mi szüleink még nem voltak túlzottan ölelkezősek, így ezt nem tanították meg nekünk. Azonban sosem késő, bevezethetjük ezt a jó szokást mi magunk is az életünkbe! És hogy miért éri meg?

Mert kimutatott tény, hogy egy 20 másodperces ölelés gyógyító hatást gyakorol a testre és a lélekre. Ennek az az oka, hogy egy szívből jövő ölelés oxitocint termel, amelyet szeretet-hormonnak is neveznek. Ez az anyag számos előnnyel jár a testi és lelki egészségünkre, segít többek között ellazulni, erősíti a biztonságérzetünket és csitítja a félelmeinket, a szorongásunkat.

Emellett az ölelések ösztönzik az agyat a dopamin, az öröm hormon felszabadítására is, amely felelős a "jól-érzem-magam" érzésért, és a motivációért! Az ölelés endorfint és szerotonint is felszabadít és a vérerekbe jutva élvezetet kelt, megakadályozza a fájdalmat és szomorúságot, csökkenti a szívproblémák kialakulásának esélyeit, segít az élet meghosszabbításában.

A másik hasonló, természetes "kedélyállapotjavító" a mosoly, a nevetés, mely erősíti az immunrendszert, fokozza az energiát, csökkenti a fájdalmat, és stressz ellen is kiváló "orvosságnak" bizonyul. Az endorfintermelődést, avagy a "boldogsághormont" is kiválthatja a nevetés, így akár a fájdalmat is enyhítheti. A nevetés a szívműködésre is jótékonyan hat. Fokozza a vérkeringést, csökkenti a szívroham és más szív-érrendszeri problémák kockázatát. Emellett erőt és bátorságérzetet ad, hogy reményekkel telve vághassunk bele valami újba. A nevetéstől feltöltődhetünk, kipihentnek érezhetjük magunkat. Ez csökkenti a stresszt, növeli az energiát, jobban tudunk koncentrálni a napi teendőkre is.

No és talán meglepő, de a harmadik ilyen természetes és könnyen hozzáférhető stresszoldó a sírás, ami szintén segít a szervezetnek pihenni, ellazulni. A hatás szinte azonnali - pár perc sírás után általában már érezzük a nyugtató hatást. Ha hosszabb ideig sírunk, szervezetünk oxitocint és endorfint szabadít fel, amelyek enyhíthetik a fizikai és a lelki jellegű fájdalmakat is. Az endorfinoktól tehát megnyugszunk, kissé lezsibbadunk, az oxitocin pedig kellemesebb érzésekkel tölt el.

Mindezt összegezve tehát ölelkezz és nevess minél többet, de ha sírnod kell, hát azt se tartsd magadban! Namasté

8/8. Interjú Bogi Belső Utazómmal 

Sz: Szia Bogi! Hányszor is jártál már nálam Belső Utazáson? 3X, igaz?

B: igen, júniusba jöttem először és mivel nagyon erősen éreztem a hatását, eljöttem a következő két hónapban is 1-1 alkalommal.

Sz: Az, amivel eredetileg megkerestél, egy testi -nőgyógyászati- probléma volt, mióma a méhedben, ugye?

B: igen, mióma miatt jöttem, de főként az általa okozott már-már elviselhetetlen fájdalmak okán kerestem megoldást. Próbáltam több módszert, köztük a hagyományos orvoslás mellett mindenféle "spirituális" gyógymódot is, de amikor Brandon Bays könyvét elolvastam, bizonyossá vált bennem, hogy ki kell próbálnom ezt a módszert.

Sz: Jól emléxem, hogy a 3 utazásod külön-külön a 3 családtagodhoz fűződő kapcsolatodat hozta be a tudatalattidból?

B: Igen, sorra kerültek a szüleim és a tesóm is.

Sz: Kérlek mesélj el egy olyan epizódot, amit úgy érzel, hogy szívesen megosztanál a nézőinkkel.

B: Gondolkodtam ezen a kérdésen és azt hiszem az utolsó utazásomban felszínre került emlék és az ő hatása a legtanulságosabb. Édesapámmal mindig nagyon jó volt a kapcsolatom, nagyon szeretem őt, azonban valamiféle érthetetlen harag gyakran rám tört Vele kapcsolatban, ami miatt sokszor türelmetlenül viselkedtem Vele, ami miatt szégyelltem magam. A Belső Utazásban először a végtelenség érzése jött fel bennem, amihez az általa nyújtott biztonságérzet társult, melyet kisgyermekként nap mint nap átéltem mellette. Aztán jött a fekete leves, amikor előbukkant az az eset, amikor kb. 12 éves koromban apukám a vendégeink előtt megszégyenített engem. Legalábbis én a kamasz lelkemmel így éltem meg. Azt hiszem, ez minden gyakorló apukának nagy tanulság lehet, hiszen utólag visszatekintve én magas is apróságnak látom a dolgot, de ott és akkor, nyiladozó nőiségemet hihetetlenül visszavetette. Úgy éreztem, hogy édesapám elárul engem és ha ő ezt teszi, akkor a világon senkiben sem bízhatok. Nos, ez a hit olyan mélyre ásta magát bennem, hogy az utazásomig gátolt a kapcsolataim biztonságos megélésében.

Sz: Nagyon titokzatos vagy, beavatod a nézőket, hogy mi is volt az az apróság, ami ilyen mély nyomot hagyott Benned?

B: Nos, a vendégek előtt szóltam Neki, hogy ne használja a samponomat, mire ő visszaszólt, hogy Te pedig ne használd a borotvámat. Igen, tudom, hogy ez már-már nevetséges, de én éppen frissen szembesültem azzal, hogy egy lánynak illik borotválnia a lábát és még nagyon szégyelltem magam emiatt, szerettem volna titokban tartani a dolgot.

Sz: Huhhh, bevallom, talán felnőtt fejjel én sem érteném az esetet, de pontosan emlékszem, hogy én kb. ugyanennyi idős voltam, amikor a tesóm akkori párja folyton azzal ugratott, hogy akkora a nagylábujjam, mint egy krumpli és simán elérte ezzel a viccelődéssel, hogy a kamasz lelkem olyan mélységes szégyenérzetet teremtett magának, hogy néhány évig nem voltam képes nyitott szandált felvenni, nehogy bárki meglássa a krumplikat... Na de asszem ennyi elég is az érzékeny kamaszlélekből. Mesélsz kicsit arról, hogy milyen hatásai voltak Rád a Belső Utazásaidnak?

B: Természetesen, hiszen ez a legjobb az egészben! Azt nem tudom, hogy a miómám megvan-e még, de azt igen, hogy az általa okozott elviselhetetlen fájdalmak elképesztően minimalizálódtak azóta. A másik leírhatatlan csoda az az Édesanyámmal való viszonyom, ami hihetetlen őszinte és tiszta lett. Bármit meg tudunk beszélni és valahogyan a szeretet is képen megnyilvánulni, áramolni közöttünk.

Sz: Bogi, nagyon hálás vagyok Neked ezért az interjúért és elmondhatatlan boldogsággal tölt el mindaz, amit megosztottál velünk! Nagyon büszke vagyok Rád és a bátorságodra, amivel szembenéztél mindegyik utazásodban a felmerülő emlékekkel! Köszönöm és szívből kívánok Neked minden jót és szépen, amire csak vágysz az életben! Namasté

B: Namasté  

I. sorozat

0/15. Bevezetés

Sziasztok!

Keresztes Alexandra vagyok, Belső Utazás kísérő, parapszichológus. 10 éve járom az önismeret és önfejlesztés útját. Kezdetben az elsődleges célom a saját gyermekkori és fiatalkori nehézségeim feldolgozása, elengedése volt. Rengeteg könyvet olvastam, különböző képzésekre jártam és számtalan módszerrel dolgoztam önmagamon. Aztán, ahogy egyre jobban haladtam önfejlesztésem útján, felismertem, hogy okkal kaptam életem számtalan leckéjét. Úgy vélem, hogy felismertem életcélomat, mely az, hogy másoknak segítsek megtalálniuk saját kérdéseikre a válaszaikat.

A Facebook-on szeptember óta írok posztokat segítő céllal a Belsőutazás Szandrával oldalamon, ez a mostani videó pedig a bevezető epizódja egy 15 részes bejelentkezés sorozatnak, mely 2-3 perces gondolatokat oszt majd meg Veletek. Nem titkolt szándékom kicsit szebb megvilágításba hozni számotokra az életet és benne a mindennapjaitokat!

A sorozat felvétel lehetőségét köszönöm szépen az ötletadó Nagy Ádám barátomnak, a technika biztosítását pedig a Colossal Rentalnak.

Szeretettel üdvözlöm a Bennetek lakozó Isten(i)t, azaz:

Namasté :-)

1/15. Önismeret

Miért fontos az önismeret?

Mert ez a kulcs önmagunk feltétel nélküli elfogadásához, megszeretéséhez és ahhoz, hogy az életben jobban boldoguljunk.

Addig, amíg elégedetlenkedünk magunkkal és/vagy a teljesítményünkkel, addig örökké boldogtalanok maradunk.

Azonban, ha elkezdjük megismerni magunkat, feltérképezni erősségeinket és gyengeségeinket, akkor az előbbiekre támaszkodva, az utóbbiakat pedig elfogadva (nem erőlködve fejlesztve!) kibékülhetünk magunkkal és elégedetten élhetjük tovább az életünket.

Ráadásul, ha megszerettük saját magunkat, akkor sokkal könnyebben adunk szeretetet a körülöttünk levőknek is, hiszen egy nyugodtabb lelkiállapotból könnyebb a jót észrevenni.

Hogy milyen módszereket javaslok az önismereti utadhoz? Számtalan jobbnál-jobb lehetőség közül választhatsz! Ha profi, személyre szabott információkat szeretnél, akkor érdemes elmenned egy asztrológushoz, aki a születésedkori 10 bolygó állásából nagyon részletesen elmondja személyiséged jellemzőit. Ha szívesebben böngészel az interneten, akkor kereshetsz például DISC elemzést, 16-os személyiségtipológiai tesztet, vagy numerológiai kalkulátort. Amennyiben hagyományos könyvet szeretsz olvasni, úgy javaslom az Enneagram Bölcsessége című művet, mely nem csupán személyiséged jellemzőivel ismertet meg, de tanácsokat ad arra vonatkozóan is, hogy miként fejlesztheted önmagad. Emellett, ha személyesen találkozunk, akkor megnézhetem Neked kronobiológiai besorolásodat is, mely szintén jó kezdet lehet az önismereted útján.

Ha pedig már nagyjából képbe kerülsz önmagaddal, akkor már csak egy lépés, hogy felismerd a játszmáidat -de ezekről már a következő bejelentkezésemkor mesélek.

Ha pedig még mindig nem érzel elég motivációt arra, hogy megismerd és megszeresd önmagad, akkor engedd meg, hogy felhívjam figyelmed búcsúzóul még egy fontos gondolatra, melyet Kryon: Hazatérés című könyvében olvashatsz : "Először önmagaddal törődj, és utazásod hozadékát majd mások is érezni fogják, mert egy ember szándéka mindig hatással van a többiekre."  

2/15. Energia

"Minden energia! Várj, hadd magyarázzam meg! Van ugye az univerzumunk, aztán a galaxisunk, aztán a Föld, aztán az egyes emberek, aztán testükben a szervek, a sejtek, a molekulák, majd az atomok. És aztán van az energia. Vagyis a lét megannyi szintjét különböztethetjük meg, de végső soron minden energia." Dr. Ben Johnson

Általában testünkkel, múlandó fizikumunkkal határozzuk meg önmagukat, pedig sokkal több vagyunk ennél. Még egy jobb mikroszkóp alatt is látható, hogy az ember valójában energiamező. Sőt, a kvantumfizika azt állítja, hogy az egész az. Ne hidd tehát, hogy egyenlő vagy ezzel a két lábon járó húsdarabbal! Spirituális lény vagy! Energiamező, amely egy nagyobb energiamezőn belül működik.

Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy minden energia egy bizonyos frekvencián rezeg. Mivel te is energia vagy, neked is megvan a magad rezgésszintje, amelyet mindig aktuális gondolataid és érzéseid határoznak meg. Sőt, amit szeretnél, az szintén energia, amely a maga szintjén rezeg. Minden energia. És most jön a lényeg. Amikor arra gondolsz, amit szeretnél, annak a frekvenciáját bocsátod ki, és mivel vágyad tárgya is ugyanezen a frekvencián rezeg, magadhoz vonzod azt! Vagyis azáltal, hogy gondolataidat az óhajtott dologra irányítod, és felveszed a hozzá tartozó rezgésszintet, magad felé vonzód azt. Azért vagy tehát az univerzum legerősebb adótornya, mert kezedben a hatalom, hogy elméd által összpontosítsd az energiáidat, felvedd más dolgok rezgésszintjét, és így magadhoz vonzd azokat. Amikor az jár a fejedben, amit szeretnél, és átéled a vele kapcsolatos jó érzéseket, azonnal olyan frekvenciára hangolódsz, amely hozzád vonzza vágyad tárgyát, az pedig megjelenik az életedben. A vonzás törvényének értelmében a hasonló hasonlót vonz. Energiamágnes vagy tehát, amely elektromos töltésével bevonzza a hasonló töltésű dolgokat, illetve ő maga is vonzódik azokhoz. Saját mágneses energiádért magad felelsz, hiszen senki más nem képes a te fejeddel gondolkodni és a te szíveddel érezni, márpedig ezek azok a dolgok, amelyek meghatározzák frekvenciádat, energetikai töltésedet. 

3/15. Szüleinktől játszmáink

Első bejelentkezésemben meséltem Nektek az önismeret fontosságáról, a másodikban pedig megérthettük, hogy mi is az az energia.

Akkor, ha már többé-kevésbé képbe kerültetek saját magatok erősségeivel és gyengeségeivel és elindultatok önelfogadásotok útján, akkor következhet az újabb feladat. Visszagondolni gyermekkorotokra és kielemezni szüleitek viselkedését. Ilyen módon be tudjátok majd sorolni őket James Redfield, Mennyei Prófécia című művében ismertetett energia szerzési módszerek, hatalmi drámák egyikébe.

Lássuk csak, melyek lehetnek ezek:

- megfélemlítő (szóval vagy akár tettleg is megfenyeget),

- vallató ( valaki finoman alkalmazza az agressziót, például úgy, hogy folyton hibákat talál a másikban, és ezzel fokozatosan aláássa az önbizalmát)

- zárkózott (látszólagos titokzatosságba vonul, mintha nem akarna kommunikálni, de éppen ezzel kelti fel mások érdeklődését és szerzi meg a figyelmüket)

- szegény én ( valaki elmeséli, milyen rettenetes dolgok történnek vele, esetleg utalva rá, hogy mindezért a másik a felelős, és érzékelteti, hogy ha nem hajlandó segíteni, akkor ezek a szörnyűségek tovább folytatódnak)

Ha pedig felismertétek, hogy melyik szülőtök melyik játszmát alkalmazta energiája megszerzésére, akkor már csak egy apró további lépés, hogy ráébredjetek a párhuzamra önmagatok és valamelyikük között, azaz megértsétek, hogy Ti magatok milyen módszerrel próbáltok boldogulni a világban és mások energiáját megszerezve erőre kapni.

Az energiahiány egyébként természetesen gyógyítható anélkül is, hogy másoktól lopnánk el azt; ha összekapcsolódunk a magasabb energiaforrással. Az univerzum mindannyiunkat képes ellátni energiával, ha megnyitjuk magunkat a forrás számára. Ezt azonban csak úgy tudjuk fenntartani, ha teljesen felhagyunk a másoktól történő rablással. Ezért azt javaslom, hogy mielőtt elkezdtek kintről töltekezni, tegyétek fel magatoknak a kérdést? "Mit tanultam a szüleimtől?" 

4/15. Imagináció

Második bejelentkezésemből megtudhattátok, hogy mi is az az energia és azt is, hogy ha jól használjuk, akkor a vonzás törvénye szerint teremthetünk vele. Említettem, hogy ennek az alapköve az, hogy érezzétek, hogy már megkaptátok azt amire vágytok, és az általa okozott örömöt.

Ma azonban mutatok Nektek egy konkrét technikát is ahhoz, hogy teremtéseteket hatékonyabban és gyorsabban vihessétek véghez.

Ez a módszer az imagináció, ami az "imagine" angol szóból ered, ami azt jeletni, "képzeld el". Azt már tudjuk is, hogy ez a feladatunk, de hogyan erősítsünk rá erre? Nos, írhatsz például egy fogalmazást, melyben összefoglalod a vágyaidat, úgy hogy azok beteljesüléséért adsz hálát. Ezt a levelet olvasgathatod amilyen gyakran csak tudod, miközben el is képzeled magad a benne leírtak szerint.

Ha esetleg tudsz rajzolni (én nagyon nem), akkor lerajzolhatod, kiszínezheted az általad vágyott dolgokat magad körül és kiteheted a lakásban egy olyan helyre, ahol lépten-nyomon a szemed előtt van, és amikor rápillantasz mindig hozzá teheted a gondolatod, hogy tudod, és köszönöd, hogy ez már a tiéd.

Amennyiben kreatívkodni szeretsz, akkor kivághatsz és kartonlapra ragasztgathatsz olyan képeket, ábrákat, amelyek a vágyaidat testesítik meg, mint ahogy ezt én tettem 2013-ban, amikor álmaim párját és a kisbabánkat szerettem volna bevonzani.

Ha pedig otthon vagy a számítógép prezentáció szerkesztőében, akkor ott is elengedheted a fantáziádat és összeollózhatsz képeket és szövegeket egyaránt, ahogy tetszik. A lényeg, hogy ezt az anyagot is minél gyakrabban nézd át és érezd magad a képeken. Én ezzel a prezivel 2016-ban csak a gerincsérvemből és az inzulinrezisztenciámból akartam kigyógyulni, de olyan jól sikerült az imagináció, hogy végül nem csupán meggyógyultam, de a következő nyáron tényleg a tengerparton jógáztam! 

Nos, bevonzásra fel!  

5/15. Karma

Biztosan hallottatok már a "karma" szóról. De vajon tudjátok, hogy mégis mi a manó ez?

Nos, nem állítom, hogy könnyű elmondani, vagy megérteni. Mégis érdemes valahogyan megsejteni a lényegét, mert bizony sok múlik rajta.

A Kirko Egyetemen, Dr. Kovács József professzor úr így definiálta nekünk: A lélek és a szellem fejlődésének törvénye, mely magában foglalja minden gondolati, érzelmi és valóságos cselekedetünk egyenértékű hatását és ellenhatását.

Kicsit érthetőbben: minden tettünk idővel visszahat ránk. Ha valakivel jót cselekszünk, akkor előbb-utóbb az univerzumtól visszakapjuk a jóságunkat -ahogyan a bántó tettek is idővel visszacsapódnak hozzánk.

A karma elemei az élet, a halál és az újjászületés folyamatos körforgása.

Ez azt jelenti, hogy a karmának két fő fajtája van: az, amelynek magjait előző életünkben vetettük el és most hajt ki, illetve az, amelyet most szórunk el és vagy ebben, vagy a következő életünkben arathatjuk le gyümölcseit.

Nos, nyilvánvaló, hogy az előző életeinkben elvetett ártó karma magjaink ellen ebben az életben nem sokat tehetünk -általában a velünk született betegségeink ezek eredményei-, azonban annál többet tehetünk azért, hogy a jelen leszületésünk alkalmával jó dolgok kivirágzását alapozzuk meg ebben és a következő életeinkben.

Amennyiben úgy érzitek, hogy szívesen olvasnátok egy fantasztikus regényt, mely mélységében adja át a karma jelentését és nem riadtok vissza a lélekvándorlás tényétől, akkor szeretettel ajánlom figyelmetekbe Szepes Mária, Vörös oroszlán című művét.

Ha tehát szeretnétek örömteli dolgokat tapasztalni az életben, akkor próbáljatok meg minél több jó cselekedet végrehajtani, hiszen életünk is épp úgy működik, mint a mesében: "Jó tett helyébe jót várj".  

https://www.belsoutazasszandraval.hu/l/szepes-maria-voros-oroszlan/ 

6. Negatív? Vagy sem?

Hallottátok már azt valakinek a szájából, hogy egy bizonyos ember, vagy helyzet, vagy közösség negatív, ezért ő inkább elkerüli?

Mi szólnátok ahhoz, ha én erre azt mondanám, hogy nincs is olyan, hogy negatív, vagy pozitív? Hogy minden és mindenki épp olyan, amilyennek mi látni akarjuk? Igen, tudom, hogy elsőre ez teljesen irreális badarságnak tűnik, hiszen hogy lehetne például egy autóbaleset nem negatív esemény? Nos, Dr. David R. Hawkins az ERŐ kontra Erő című könyvében így fogalmaz erről:

"Kezdetben igen nehéz megérteni, hogy a hozzáállástól függhet, milyennek tapasztalja az ember a világot... a katasztrófáknak előnyös oldala is lehet... Ha az életre tanítónkként tekintünk, akkor azzá is válik."

Az én életem kapásból jó példa is erre. Ahogy arról már a bemutatkozómban is meséltem, nem volt egyszerű gyermekkorom és fiatalságom. Akkoriban nagyon negatívnak éltem meg az egész életemet és úgy éreztem, az egész egy tragédia. Azonban, ha ma visszatekintek: értelmet nyert minden! Az élet valóban tanítómként adta számomra azt a sok leckét, hogy mára megerősödve, és nem csupán könyvből tanulva, de saját tapasztalatból tudva segíthessek másoknak, hogy megtalálhassák válaszaikat.

Azt mondom tehát, hogy ha valamely helyzetből legszívesebben kihátrálnátok, annyira "negatívnak" élitek meg, akkor abba álljatok csak bele igazán! Nézzétek meg, vizsgáljátok meg, hogy milyen gombot nyom meg rajtatok, mit akar nektek tanítani, miért zavar benneteket! Ha például úgy érzitek, hogy valaki sérteget Benneteket, akkor nem lehetséges, hogy csak viccel, de mivel az önértékelésetek nem áll elég stabil lábakon, Ti félreértitek azt? Ilyenkor az élet azért küldi elétek a "sértegetőt", hogy észrevegyétek: dolgoznotok kell még önmagatok szeretetén és elfogadásán.

Hajrá, újragondolásra fel! 

7/15. Test-Lélek-Szellem

Parapszichológusként az embert a hármas egységében tanultam gyógyítani: a test-lélek-szellem egységében.

Azt nyilván mindannyian értitek, hogy mi is a test, de azt én is csak az iskolában tanultam meg, hogy a lélek és a szellem bizony nem szinonimái egymásnak.

A lélek az, amiben a tudásunk, az érzelmeink, a viselkedésünk jelenik meg ebben a világban. A "lelkiismeretfurdalás" szó is erre a részünkre utal, mely az értékrendünkkel ütköző cselekedetünk után marad velünk.

No de mi akkor a szellem? Előző videómban már utaltam a reinkarnációra. Arra, hogy nem egyszer élünk ezen a Földön. Újra és újra leszületünk, életről-életre újabb és újabb feladatokat kapva és általuk fejlődve. Nos, éppen ez az örökkévaló rész a szellem, mely életeken át mi vagyunk.

Na és hogy miért is tartom fontosnak beszélni minderről? Azért, mert ennek a 3 részünknek harmóniában kell lennie ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberek lehessünk.

Az, aki csak a testével törődik -legyen az az élvezetek túlzott hajszolása, vagy épp a sportolás túlzásba vitele- és nem fejleszti a lelkét és szellemét, az számíthat mindenféle fizikai megbetegedésre, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, és a többi.

Ha valaki csupán a lelkére figyel és hagyja, hogy érzelmei irányítsák, akkor könnyen ragad a múlt fogságában, vagy retteg a jövő eseményeitől.

Veszélyes az is, ha az ember mindenáron a megvilágosodást keresve a szellemének fejlesztése mellett nem törődik testének és lelkének egészségével, hiszen ekkor akaratlanul is kirekeszti magát a társadalomból, így könnyen válhat depresszióssá, vagy keríthetik pszichés zavarok a hatalmukban, hiszen olyan energiák érkezhetnek meg hozzá, melyre a teste és lelke nincs felkészülve.

Azt javaslom tehát, hogy kerüljétek minden szinten a túlzásba esést. Helyette törekedjetek mindenben az egyensúlyra és osszátok fel a törődéseteket fenti három részetek között igazságosan, ahogy Jézus is mondta: "Add meg a császárnak, ami a császáré és az Istennek, ami az Istené"

8/15. Betegségek lelki okai

Az előző bejelentkezésemben meséltem Nektek a test-lélek-szellem egységéről. Ez a három olyan, mint egy háromlábú szék, amelynek ha valamelyik lába hossza eltér a többiétől, akkor a szék felborul.

Ez is okozhat különböző megbetegedéseket, de ebben a videóban nem erről szeretnék beszélni nektek. Most arról szeretnék mesélni, hogy milyen könnyen vezethet testi megbetegedéshez egy korábban elszenvedett trauma, vagy épp nehéz életciklus, problémás emberi kapcsolat. Sajnos a folyamatok biokémiai hátteréhez nem értek, ezért csak példákon keresztül tudom bemutatni nektek az összefüggést.

Megjegyzem annyira érdekel ez a téma, hogy szerepel még az idei terveim között a Szerv Atlasz megvásárlása és a hozzá kapcsolódó képzés elvégzése, mely a betegségeket kiváltó lelki okokat rendszerezi és a kapcsolódásokat érthetően elmagyarázza.

Először egy kedves barátnőmnél, a saját gerincsérvem kapcsán vettem a kezembe a Lelki eredetű betegségek lexikonát, mely döbbenetesen rávilágított aktuális problémám lelki hátterére: összeroppantam addigi életem nehézségei alatt. Akkor kíváncsiságból rákerestem egyéb kórságjaimra is és mindegyiknél telitalálat volt a leírás. Rövidlátás: félelem a jövőtől, PCO: anyasággal kapcsolatos aggályok, bélelzáródás: feloldhatatlan probléma egy közeli hozzátartozóval kapcsolatban, inzulinrezisztencia: szeretethiány, és így tovább.

Amint elindultam a segítői pályámon, azonnal beszereztem a saját példányomat és azóta minden fizikai betegséggel hozzám érkezőnél felütöm a vonatkozó oldalon.

Vendégeim is rendszerint meglepődnek, hogy milyen igazságokra világítanak rá az írás sorai. Fantasztikus módszer ez a Belső Utazás előtt az energiák áramlását beindítani, de nektek is szeretettel javaslom, hogy bármilyen betegségetek esetén olvassatok utána vagy ebben a könyvben, vagy az interneten, hogy mi az üzenete számotokra. Ha ezt megértitek, akkor már meg is tettétek az első lépést a gyógyulásotok felé!  

9/15. Megbocsátás

Számtalanszor hallottam már embertársaim szájából, hogy "sosem bocsátom meg".

Tisztában vagyok azzal, hogy bizony vannak olyan tettek, melyek annyira fájdalmasak, hogy legszívesebben sosem beszélnénk többé azzal, aki elkövette ellenünk. Bezárkózásba, elutasításba, sőt akár utálkozásba is fordulhatunk.

Én is ezt tettem édesapámmal szemben, 16évesen, az italozása és agressziója miatt. 8 évig nem is beszéltem vele, sőt nap mint nap haraggal gondoltam rá, úgyhogy valóban tapasztalatból tudom, hogyan működik ez.

A saját bőrömön tapasztaltam azonban meg azt is, hogy mennyire felszabadul az ember lelke, amikor minden ellenállását félretéve megpróbálja megérteni a másik felet és szívéből megbocsát neki.

Ehhez tulajdonképpen csak azt kell helyretennünk magunkban, hogy nem vagyunk egyformák és hogy a másik nem gonoszságból ártott nekünk, hanem mert egyszerűen csak azon a fejlődési szinten volt, mely az adott viselkedést tette lehetővé számára.

Ami viszont mindehhez a legfontosabb, az a harag testre gyakorolt hatása! Ugyanis, ha valakire dühösek vagyunk, akkor azzal bizony nem neki ártunk ám, hanem önmagunknak! Csak hunyjátok le a szemeteket egy pillanatra és idézzétek fel magatokban a düh érzését. Ugye milyen kellemetlen, feszítő a testetekben? Nos, ez az érzés annál jobban árt nekünk, minél tovább van velünk -hosszútávon akár meg is betegíthet minket. Ezzel szemben a megbocsátás lelki békét és megnyugvást hozhat számunkra.

Ezért szívből javaslom, hogy bocsássatok meg mindenkinek -ahogyan a W.M.Paul Joung, Viskó című alkotásában szereplő édesapa is tette az abszolút megbocsáthatatlannal-, aki valaha ártott nektek, hogy többé ne ártsatok önmagatoknak a harag őrizgetésével!

Ha pedig úgy érzitek, képtelenek vagytok ezt megtenni; nos, akkor tudok valakit, aki szívesen segít ebben ;-)

Mahatma Gandi gondolatával búcsúzom ma: "A megbocsátás az erősek erénye". 

https://www.belsoutazasszandraval.hu/l/w-m-paul-joung-visko/

10/15. Párkapcsolat feltétel nélkül

Ugye milyen gyakran hallani férfiak és nők szájából, hogy milyen jó lenne a kapcsolatuk, ha a párjuk ezt, vagy azt megtenné, ebben, vagy abban változna? Ha főzne, ha kevésbé volna rendetlen, stb.?

Nem mondom, hogy hiba van abban, ha ilyen gondolat felmerül valakiben, hiszen senki sem tökéletes. Azonban elvárásokat támasztani a másikkal szemben komoly terhet ró a párunkra, mely vagy megfelelési kényszert, vagy ellenállást válthat ki a másikból, jó vége pedig egyiknek sincs...

Én azt vallom, hogy nem szabad olyan párkapcsolatban élni, amiben a társunknak van számunkra "elviselhetetlen hibája". Óriási tévedés abban hinni, hogy majd változik. Ezzel csupán hiú reményeket keltünk magunkban, melyeknek szinte elkerülhetetlenül csalódás az eredményük. Párunknak pedig a folytonos elégedetlenségünkkel aláássuk az önértékelését. Én azt mondom, hogy addig ismerkedjünk, amíg olyan emberrel nem hoz össze minket a sors, akit minden hibájával együtt el tudunk fogadni. Megjegyzem, ehhez érdemes használni a 8. bejelentkezésemben bemutatott imaginációs technikát ;-)

Egyúttal itt térnék ki arra is, hogy nem szabad beleragadnunk olyan párkapcsolatokba, melyek öröm és nyugalom helyett szomorúságot, elkeseredettséged ajándékoznak nekünk újra és újra. Higgyétek el, hogy megérdemlitek a jót, a jobbat! Ha az önismerettel haladtok és megtanuljátok elfogadni, sőt megszeretni önmagatokat, akkor az sem lehet gond, ha egy ideig magatok vagytok. Aztán, amikor eljön az idő, úgyis megérkezik az, akire oly régóta vártok! Akivel már nem két fél emberből lesz egy, hanem két önmagában is egészből lesz egy teljes.

Őszintén szólva, ezt az eszmefuttatást azért nem teljesen saját kútfőből raktam össze. Ahogyan az energia bemutatását, ezt a tudást is főként a Mennyei Prófécia című könyvből merítettem. Engedjétek meg, hogy ebből az írásból pontos idézettel köszönjek most el:

"A cél az, hogy a kölcsönös függésen alapuló kapcsolatok kezdetén tapasztalható emelkedett közérzetet, az eufóriát olyankor tapasztalja meg az ember, amikor egyedül van. A partnert az embernek önmagán belül kell hordoznia. Ezután az ember előreléphet az evolúcióban, és megtalálhatja azt a romantikus kapcsolatot, amely valóban illik hozzá. Ha ezután szerelmi kapcsolatra lépünk egy másik emberrel, a két személyből egy szuperszemély lesz. "

https://www.belsoutazasszandraval.hu/l/james-redfield-mennyei-profecia/

11/15. Gyereknevelés 

Ti is sokszor hallottátok gyermekkorotokban, hogy "ne sírj, katona dolog"? Ha hiszitek, ha nem ez az egyik legártalmasabb felszólítást, amit a szülők jó szándékkal tehetnek gyermekeik-felé.

Mert mi is van e mögött a mondat mögött? Ne sírj, azaz ne mutasd ki az érzéseidet! Katona dolog, azaz a felnőtt kívülálló eldönti, hogy a gyermeknek az adott helyzet nem lehet fájdalmas/ijesztő, stb. Összefoglalva tehát ezzel az egyszerű mondattal a szülő arra neveli a gyermekét, hogy ne mutassa ki az érzéseit, hanem nyomja el őket!!

Belső Utazás kísérőként azt tapasztalom, hogy a problémáink legnagyobb részét bizony gyermekkorunkból hozzuk. Sajnos sokunkat traumatizálták komolyabban is a szülei, de még a legjobb és leggondoskodóbb felmenőknél is előfordultak efféle hibák, melyeket a gyermekeik nem győznek felnőtt fejjel kipucolni magukból.

Arról nem is beszélve, hogy konkrétan a sírás a természet egyik -szerintem- legnagyobb csodája, hiszen endorfint termel, mellyel természetes módon nyugtatja meg a szomorkodó embert. Az, aki elfojtja a sírását, az előbb-utóbb könnyen válik valamilyen külső nyugtatószer rabjává, mint a hangulatjavítók, nyugtatók vagy épp az alkohol, a kábítószer.

Én azt mondom, fordítsuk meg az a hitünket, hogy "sírni gyengeség" és alakítsuk át magunkban arra, hogy "sírni bátorság"!

Sosem fogom elfelejteni a Belső Utazás kísérői képzésem utolsó napjának utolsó órájában Brandon Bays és az egyik csoporttársam között lefolytatott beszélgetést. Eva így kezdte a mondanivalóját: "nehéz megszólalnom, mert a könnyeimet vissza kell fognom", erre Brandon nevetve kérdezte: "Hát TE nem tanultál itt semmit, egész idő alatt???" Hiszen éppen erről szól a Belső Utazás: engedd a könnyeidet, engedd az érzéseidet, hadd legyenek veled!

Mára ezzel a gondolattal köszönök elő Tőletek: nevessetek sokat, de sírjatok is bármikor, amikor csak az esik jól!

12/15. Testi Belső Utazás

Tudom, hogy annak, aki még sosem próbálta, nagyon nehéz elképzelnie, hogy mi is lehet az a Belső Utazás, és hogy vajon miként zajlik.

Elöljáróban annyit, hogy két fő fajtája van, a testi és az érzelmi; ma az előbbit fogom példán keresztül bemutatni Nektek -az utóbbit pedig a 14. bejelentkezésemben ismertetem majd.

Minden Belső Utazást azzal kezdünk, hogy az utazó kényelmesen elhelyezkedik, lehunyja a szemét és a kísérőjének a segítségével mélyen ellazul. Az utazás egy interaktív folyamat, tehát utazó és utaztató között folyamatos a kommunikáció. Miután a gyógyulni vágyó megkezdte az utazását lelki segítőjével, a folyamatban megjelent mentorával; együtt beülnek egy bűvös járműbe, mely elviszi őket az alany testében oda, ahol az aktuális problémája lokalizálódik. Esetemben életem első testi belső utazását a vetélésem után éltem át, amikor a méhembe érkeztem, ahol sötét feketének és vörösnek éreztem mindent. Érkezés után a helyszín körbejárásakor hatalmába keríti az embert egy érzés, melyről beugrik az életéből egy korábbi esemény. Én ebben az utazásban teljes elkeseredettséget éreztem és szinte azonnal beugrott egy súlyos eset a fiatalságomból, melyet Édesanyám betegsége miatt éltem át. Az emlék megérkezése után egy tábortűzhöz érkezik az utazó, mely a feltétel nélküli szeretet, elfogadás, és megbocsátás tüze. Ide invitálja meg az eseményben szereplő érintettet, akinek részletesen elmondja minden érzését. Kerekedik itt egy lélekszintű beszélgetés, melyet mindkét irányban megbocsátás követ. Én természetesen Édesanyámmal beszéltem és neki bocsátottam meg fennhangon.

A folyamat lezárása a kiinduló helyszínre visszaérve történik, ahol az utazó észleli a megtörtént változást. Esetemben a méhem egy virágzó rétté változott.

Természetesen sok apró trükk és eszköz áll még rendelkezésére a Belső Utazás kísérőjének a folyamat során, de lényegében ez a folyamat váza. A gyógyulás kulcsa három fő részből áll tehát: elakadást okozó emlék feltárása, kibeszélés, megbocsátás.

Egyszerűnek tűnik, de annál hatékonyabb. Esetemben például a vetélés testi tünetei már másnap reggelre teljesen normalizálódtak, mélységes lelki megzuhanásom pedig karikacsapásra változott magabiztos tudássá, hogy csak idő kérdése, hogy egy következő várandósság már egészséges babával ajándékozzon meg.

13/15. Hála

Szoktatok hálásak lenni? Észreveszitek az élet apró örömeit? Értékelitek a természetesnek tűnő, mégis nem mindenkinek kijutó nagyszerű dolgokat az életetekben? Például azt, hogy van kezetek, lábatok, tudtok olvasni, hogy süt a nap?

Bejelentkezéseimben már boncolgattuk az energia miben létét és a rezgésszinteket, meg az azokkal való azonosulást. Nos, a hála az egyik legmagasabb rezgésszintű érzés, mellyel csodálatos dolgokat vonzhatunk be az életünkbe. Ha megtanultok a bosszantó dolgokon felülemelkedni -sorban állás a közérben, udvariatlanul viselkedő sofőr, fárasztó kolléga, stb.-, és elkezdtek a klassz dolgokra figyelni, akkor meglátjátok, hogy ez utóbbiakból egyszerűen egyre több érkezik majd hozzátok. Ha pedig nem csupán figyeltek rájuk, de a szívetekben kibontjátok a hála érzetét, akkor a "varázslat" ereje bizony megsokszorozódik.

Javaslom, szánjatok időt arra, hogy leültök és összeírtok mindent, amiért az életben hálásak lehettek. Próbáljátok a listát minél hosszabbra írni, jussanak eszetekbe a barátaitok, a szeretteitek, az egészségetek, a tudásotok, minden és bármi, ami örömöt okoz számotokra. Ha pedig elkészültök a listával, akkor tegyétek könnyen hozzáférhető helyre és csak olvassátok el -minél gyakrabban.

Egy másik hasonló feladat, melynek megvalósítását szívből ajánlom Nektek, ennél még egyszerűbb. Minden nap végén idézzétek fel, hogy mi volt az a 3 dolog, amiért aznap hálásak lehettek. Nem kell nagy dolgokra gondolni: lehet ez egy finom ebéd, egy kis séta a szabadban, vagy néhány perc beszélgetés egy szeretett személlyel. Bármi, ami jó érzéssel töltött el Benneteket.

Ha pedig még nem tudtalak meggyőzni Benneteket arról, hogy érdemes a hálaadással időt töltenetek, akkor megosztom Veletek a Harvard egyetem 75 évnyi kutatásával feltárt eredményeket, melyek szerint: "A hála csökkenti a stressz szintet és erősíti az immunrendszert, ráadásul jó hatással van a vérnyomásra és minimalizálja a szívbetegségek kockázatát."

Nos, akkor hálálkodásra fel!

14/15. Érzelmi Belső Utazás

Ahogy a 12. bejelentkezésemben említettem: kétféle Belső Utazás létezik, a testi és az érzelmi. Most az utóbbit szeretném egy példán keresztül bemutatni Nektek.

A folyamat a testi utazáshoz hasonlóan interaktív és szinté az utazó mély ellazulásával kezdődik. Itt azonban nem használunk mágikus járművet, hiszen nem egy testi probléma hátterét szeretnénk feltárni, azaz nem szükséges az adott szerve "elutaznunk", hogy megkezdődhessen az érzelmek feltárása.

Az érzelmi utazást egy aktuális érzéssel indítjuk. Mélyen ellazult állapotunkban felidézzük azt a problémánkat, ami éppen bánt bennünket. Én nemrégiben meglehetősen túlreagáltam kislányom nevelőnőjétől kapott visszajelzéseim egyikét. Úgy éreztem, hogy folyamatosan próbálok "jó kislány lenni", minden szabályt betartani, de valahogy mégis mindig hibázom -elkések, nem viszek pelust, nem tudok a 3 napos szabályról, stb. Tudtam, hogy felnőttként nem normális zokogni egy ilyen probléma miatt -hiszen nem is én vagyok a gyermek!! Aztán amikor leültem és hagytam, hogy elárasszon az érzés... iszonyatos dühöt éreztem! Aztán amikor már nem tudott a düh nagyobbra nőni, akkor mély csalódottság bukkant ki alóla és ezzel együtt gyermekkorom újra és újra átélt emléke -akár egy lefelé mutató spirál-, melyben az Édesanyám reményteli gyógyulása a depressziójából újra és újra bukással ért véget, azaz folyton visszacsúszott a megzuhanásba. Feljött a gyermek Szandra érzése: nem vagyok elég jó. Hiába reménykedem, hogy talán elég jó lehetek és Anya meggyógyul, mindig újabb pofonokat kapok, hiszen a depresszió mindig újra eluralkodik rajta. Az érzésekből lefelé haladva egyre több következett: jött a szomorúság, aztán a veszteség érzése, majd az elfogadás és végül megérkeztek a kellemesebb szintek: a megnyugvás, majd a béke. Ebben az utazásban ez volt a forrásom, ahonnan feltöltekezve indultam vissza a szinteken, átmosva, feltöltve őket a békémmel. Az emlék szintjéhez visszaérve megelevenítettem a tábortüzet és elmondtam Édesanyámnak az összes érzésemet, majd megbocsátottam neki és ő is nekem. Az utazás óta már sokkal lazábban kezelem a kapott visszajelzéseket a bölcsődében, hiszen a helyén tudom kezelni őket ahelyett, hogy olyan gombot nyomkodna bennem, amelyről már régen azt hittem, hogy nem létezik...

Tanítóm, Brandon Bays ide vágó gondolatával búcsúzom ma: "Nem futhatsz az érzelmek elől. Ha a megnyugvást keresed, akkor a legjobb, ha fejest ugrasz beléjük."

15/15. Minden rosszban van valami jó

Láttátok a Békés harcos útja című filmet? A főszereplő, EGÓjának élő sportoló fiút a mindenáron győzni akarásból átvezeti a tanítója egy elfogadó, az áramlásban élő, valódi bajnokká. A film végére a néző meg is értheti az egyik legnagyobb "spirituális" tanítás értelmét, az "itt és most"-ban létet. Hogy mennyivel hatékonyabban tud az ember koncentrálni, ha a gondolatai nem cikáznak hol a múltba, hol a jelenbe, hanem képesek megállni és figyelni az éppen aktuális feladatra, és csakis arra. Megtanulni a jelenben élni elképesztő életminőség változást hoz, de ehhez bizony ki kell kutatni a múlt mumusait a szőnyeg alól, szembe kell velük nézni és el kell őket engedni.

Tanítóm, Brandon Bays ennek megvalósításához nem csupán a Belső Utazás módszerét dolgozta ki, de írt egy fantasztikus könyvet is, tele olyan technikákkal, melyek segítenek gyakorolni a tudatos jelenlétet. A címe meglepő módon: Jelenlét.

Tapasztalatom szerint valahogyan a jelenben lét gyakorlásával és elsajátításával egy időben kialakul bennünk egy másik csodálatos képesség is. Miközben feldolgozzuk múltbéli sérelmeinket, lépésről lépésre megértjük, hogy mindegyiknek oka volt, mind-mind leckét tanított nekünk. Ez a felismerés pedig elvezet oda, hogy ráébredünk: semmi nem történik ok nélkül: minden rosszban van valami jó!

Ha pedig elkezdjük így szemlélni a világot, akkor máris sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk!

Mindezek után pedig már mindjárt könnyebben meg tudjuk valósítani az Agykontrollos tanítást: Mosolyogj a világra és az visszamosolyog Rád!

Nos, ez a 15 részes sorozatom most véget ért, őszintén remélem, hogy hasznotokra vált. Én már akkor is boldog vagyok, ha csak egy gondolatot is megszívleltek és általa elkezditek az életeteket picit másként élni!

Ha pedig szeretnétek még több, általam egy csokorba gyűjtött "okosságot" olvasni, akkor látogassatok töltsétek le ingyen az Én Belső Utazásom című könyvemet. Jó olvasást, mély felismeréseket kívánok hozzá!

https://www.belsoutazasszandraval.hu/az-en-belso-utazasom/