Videó sorozatom


0/15. Bevezetés

Sziasztok!

Keresztes Alexandra vagyok, Belső Utazás kísérő, parapszichológus. 10 éve járom az önismeret és önfejlesztés útját. Kezdetben az elsődleges célom a saját gyermekkori és fiatalkori nehézségeim feldolgozása, elengedése volt. Rengeteg könyvet olvastam, különböző képzésekre jártam és számtalan módszerrel dolgoztam önmagamon. Aztán, ahogy egyre jobban haladtam önfejlesztésem útján, felismertem, hogy okkal kaptam életem számtalan leckéjét. Úgy vélem, hogy felismertem életcélomat, mely az, hogy másoknak segítsek megtalálniuk saját kérdéseikre a válaszaikat.

A Facebook-on szeptember óta írok posztokat segítő céllal a Belsőutazás Szandrával oldalamon, ez a mostani videó pedig a bevezető epizódja egy 15 részes bejelentkezés sorozatnak, mely 2-3 perces gondolatokat oszt majd meg Veletek. Nem titkolt szándékom kicsit szebb megvilágításba hozni számotokra az életet és benne a mindennapjaitokat!

A sorozat felvétel lehetőségét köszönöm szépen az ötletadó Nagy Ádám barátomnak, a technika biztosítását pedig a Colossal Rentalnak.

Szeretettel üdvözlöm a Bennetek lakozó Isten(i)t, azaz:

Namasté :-)

1/15. Önismeret

Miért fontos az önismeret?

Mert ez a kulcs önmagunk feltétel nélküli elfogadásához, megszeretéséhez és ahhoz, hogy az életben jobban boldoguljunk.

Addig, amíg elégedetlenkedünk magunkkal és/vagy a teljesítményünkkel, addig örökké boldogtalanok maradunk.

Azonban, ha elkezdjük megismerni magunkat, feltérképezni erősségeinket és gyengeségeinket, akkor az előbbiekre támaszkodva, az utóbbiakat pedig elfogadva (nem erőlködve fejlesztve!) kibékülhetünk magunkkal és elégedetten élhetjük tovább az életünket.

Ráadásul, ha megszerettük saját magunkat, akkor sokkal könnyebben adunk szeretetet a körülöttünk levőknek is, hiszen egy nyugodtabb lelkiállapotból könnyebb a jót észrevenni.

Hogy milyen módszereket javaslok az önismereti utadhoz? Számtalan jobbnál-jobb lehetőség közül választhatsz! Ha profi, személyre szabott információkat szeretnél, akkor érdemes elmenned egy asztrológushoz, aki a születésedkori 10 bolygó állásából nagyon részletesen elmondja személyiséged jellemzőit. Ha szívesebben böngészel az interneten, akkor kereshetsz például DISC elemzést, 16-os személyiségtipológiai tesztet, vagy numerológiai kalkulátort. Amennyiben hagyományos könyvet szeretsz olvasni, úgy javaslom az Enneagram Bölcsessége című művet, mely nem csupán személyiséged jellemzőivel ismertet meg, de tanácsokat ad arra vonatkozóan is, hogy miként fejlesztheted önmagad. Emellett, ha személyesen találkozunk, akkor megnézhetem Neked kronobiológiai besorolásodat is, mely szintén jó kezdet lehet az önismereted útján.

Ha pedig már nagyjából képbe kerülsz önmagaddal, akkor már csak egy lépés, hogy felismerd a játszmáidat -de ezekről már a következő bejelentkezésemkor mesélek.

Ha pedig még mindig nem érzel elég motivációt arra, hogy megismerd és megszeresd önmagad, akkor engedd meg, hogy felhívjam figyelmed búcsúzóul még egy fontos gondolatra, melyet Kryon: Hazatérés című könyvében olvashatsz : "Először önmagaddal törődj, és utazásod hozadékát majd mások is érezni fogják, mert egy ember szándéka mindig hatással van a többiekre."  

2/15. Energia

"Minden energia! Várj, hadd magyarázzam meg! Van ugye az univerzumunk, aztán a galaxisunk, aztán a Föld, aztán az egyes emberek, aztán testükben a szervek, a sejtek, a molekulák, majd az atomok. És aztán van az energia. Vagyis a lét megannyi szintjét különböztethetjük meg, de végső soron minden energia." Dr. Ben Johnson

Általában testünkkel, múlandó fizikumunkkal határozzuk meg önmagukat, pedig sokkal több vagyunk ennél. Még egy jobb mikroszkóp alatt is látható, hogy az ember valójában energiamező. Sőt, a kvantumfizika azt állítja, hogy az egész az. Ne hidd tehát, hogy egyenlő vagy ezzel a két lábon járó húsdarabbal! Spirituális lény vagy! Energiamező, amely egy nagyobb energiamezőn belül működik.

Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy minden energia egy bizonyos frekvencián rezeg. Mivel te is energia vagy, neked is megvan a magad rezgésszintje, amelyet mindig aktuális gondolataid és érzéseid határoznak meg. Sőt, amit szeretnél, az szintén energia, amely a maga szintjén rezeg. Minden energia. És most jön a lényeg. Amikor arra gondolsz, amit szeretnél, annak a frekvenciáját bocsátod ki, és mivel vágyad tárgya is ugyanezen a frekvencián rezeg, magadhoz vonzod azt! Vagyis azáltal, hogy gondolataidat az óhajtott dologra irányítod, és felveszed a hozzá tartozó rezgésszintet, magad felé vonzód azt. Azért vagy tehát az univerzum legerősebb adótornya, mert kezedben a hatalom, hogy elméd által összpontosítsd az energiáidat, felvedd más dolgok rezgésszintjét, és így magadhoz vonzd azokat. Amikor az jár a fejedben, amit szeretnél, és átéled a vele kapcsolatos jó érzéseket, azonnal olyan frekvenciára hangolódsz, amely hozzád vonzza vágyad tárgyát, az pedig megjelenik az életedben. A vonzás törvényének értelmében a hasonló hasonlót vonz. Energiamágnes vagy tehát, amely elektromos töltésével bevonzza a hasonló töltésű dolgokat, illetve ő maga is vonzódik azokhoz. Saját mágneses energiádért magad felelsz, hiszen senki más nem képes a te fejeddel gondolkodni és a te szíveddel érezni, márpedig ezek azok a dolgok, amelyek meghatározzák frekvenciádat, energetikai töltésedet. 

3/15. Szüleinktől játszmáink

Első bejelentkezésemben meséltem Nektek az önismeret fontosságáról, a másodikban pedig megérthettük, hogy mi is az az energia.

Akkor, ha már többé-kevésbé képbe kerültetek saját magatok erősségeivel és gyengeségeivel és elindultatok önelfogadásotok útján, akkor következhet az újabb feladat. Visszagondolni gyermekkorotokra és kielemezni szüleitek viselkedését. Ilyen módon be tudjátok majd sorolni őket James Redfield, Mennyei Prófécia című művében ismertetett energia szerzési módszerek, hatalmi drámák egyikébe.

Lássuk csak, melyek lehetnek ezek:

- megfélemlítő (szóval vagy akár tettleg is megfenyeget),

- vallató ( valaki finoman alkalmazza az agressziót, például úgy, hogy folyton hibákat talál a másikban, és ezzel fokozatosan aláássa az önbizalmát)

- zárkózott (látszólagos titokzatosságba vonul, mintha nem akarna kommunikálni, de éppen ezzel kelti fel mások érdeklődését és szerzi meg a figyelmüket)

- szegény én ( valaki elmeséli, milyen rettenetes dolgok történnek vele, esetleg utalva rá, hogy mindezért a másik a felelős, és érzékelteti, hogy ha nem hajlandó segíteni, akkor ezek a szörnyűségek tovább folytatódnak)

Ha pedig felismertétek, hogy melyik szülőtök melyik játszmát alkalmazta energiája megszerzésére, akkor már csak egy apró további lépés, hogy ráébredjetek a párhuzamra önmagatok és valamelyikük között, azaz megértsétek, hogy Ti magatok milyen módszerrel próbáltok boldogulni a világban és mások energiáját megszerezve erőre kapni.

Az energiahiány egyébként természetesen gyógyítható anélkül is, hogy másoktól lopnánk el azt; ha összekapcsolódunk a magasabb energiaforrással. Az univerzum mindannyiunkat képes ellátni energiával, ha megnyitjuk magunkat a forrás számára. Ezt azonban csak úgy tudjuk fenntartani, ha teljesen felhagyunk a másoktól történő rablással. Ezért azt javaslom, hogy mielőtt elkezdtek kintről töltekezni, tegyétek fel magatoknak a kérdést? "Mit tanultam a szüleimtől?" 

4/15. Imagináció

Második bejelentkezésemből megtudhattátok, hogy mi is az az energia és azt is, hogy ha jól használjuk, akkor a vonzás törvénye szerint teremthetünk vele. Említettem, hogy ennek az alapköve az, hogy érezzétek, hogy már megkaptátok azt amire vágytok, és az általa okozott örömöt.

Ma azonban mutatok Nektek egy konkrét technikát is ahhoz, hogy teremtéseteket hatékonyabban és gyorsabban vihessétek véghez.

Ez a módszer az imagináció, ami az "imagine" angol szóból ered, ami azt jeletni, "képzeld el". Azt már tudjuk is, hogy ez a feladatunk, de hogyan erősítsünk rá erre? Nos, írhatsz például egy fogalmazást, melyben összefoglalod a vágyaidat, úgy hogy azok beteljesüléséért adsz hálát. Ezt a levelet olvasgathatod amilyen gyakran csak tudod, miközben el is képzeled magad a benne leírtak szerint.

Ha esetleg tudsz rajzolni (én nagyon nem), akkor lerajzolhatod, kiszínezheted az általad vágyott dolgokat magad körül és kiteheted a lakásban egy olyan helyre, ahol lépten-nyomon a szemed előtt van, és amikor rápillantasz mindig hozzá teheted a gondolatod, hogy tudod, és köszönöd, hogy ez már a tiéd.

Amennyiben kreatívkodni szeretsz, akkor kivághatsz és kartonlapra ragasztgathatsz olyan képeket, ábrákat, amelyek a vágyaidat testesítik meg, mint ahogy ezt én tettem 2013-ban, amikor álmaim párját és a kisbabánkat szerettem volna bevonzani.

Ha pedig otthon vagy a számítógép prezentáció szerkesztőében, akkor ott is elengedheted a fantáziádat és összeollózhatsz képeket és szövegeket egyaránt, ahogy tetszik. A lényeg, hogy ezt az anyagot is minél gyakrabban nézd át és érezd magad a képeken. Én ezzel a prezivel 2016-ban csak a gerincsérvemből és az inzulinrezisztenciámból akartam kigyógyulni, de olyan jól sikerült az imagináció, hogy végül nem csupán meggyógyultam, de a következő nyáron tényleg a tengerparton jógáztam! 

Nos, bevonzásra fel!  

5/15. Karma

Biztosan hallottatok már a "karma" szóról. De vajon tudjátok, hogy mégis mi a manó ez?

Nos, nem állítom, hogy könnyű elmondani, vagy megérteni. Mégis érdemes valahogyan megsejteni a lényegét, mert bizony sok múlik rajta.

A Kirko Egyetemen, Dr. Kovács József professzor úr így definiálta nekünk: A lélek és a szellem fejlődésének törvénye, mely magában foglalja minden gondolati, érzelmi és valóságos cselekedetünk egyenértékű hatását és ellenhatását.

Kicsit érthetőbben: minden tettünk idővel visszahat ránk. Ha valakivel jót cselekszünk, akkor előbb-utóbb az univerzumtól visszakapjuk a jóságunkat -ahogyan a bántó tettek is idővel visszacsapódnak hozzánk.

A karma elemei az élet, a halál és az újjászületés folyamatos körforgása.

Ez azt jelenti, hogy a karmának két fő fajtája van: az, amelynek magjait előző életünkben vetettük el és most hajt ki, illetve az, amelyet most szórunk el és vagy ebben, vagy a következő életünkben arathatjuk le gyümölcseit.

Nos, nyilvánvaló, hogy az előző életeinkben elvetett ártó karma magjaink ellen ebben az életben nem sokat tehetünk -általában a velünk született betegségeink ezek eredményei-, azonban annál többet tehetünk azért, hogy a jelen leszületésünk alkalmával jó dolgok kivirágzását alapozzuk meg ebben és a következő életeinkben.

Amennyiben úgy érzitek, hogy szívesen olvasnátok egy fantasztikus regényt, mely mélységében adja át a karma jelentését és nem riadtok vissza a lélekvándorlás tényétől, akkor szeretettel ajánlom figyelmetekbe Szepes Mária, Vörös oroszlán című művét.

Ha tehát szeretnétek örömteli dolgokat tapasztalni az életben, akkor próbáljatok meg minél több jó cselekedet végrehajtani, hiszen életünk is épp úgy működik, mint a mesében: "Jó tett helyébe jót várj".  

https://www.belsoutazasszandraval.hu/l/szepes-maria-voros-oroszlan/ 

6. Negatív? Vagy sem?

Hallottátok már azt valakinek a szájából, hogy egy bizonyos ember, vagy helyzet, vagy közösség negatív, ezért ő inkább elkerüli?

Mi szólnátok ahhoz, ha én erre azt mondanám, hogy nincs is olyan, hogy negatív, vagy pozitív? Hogy minden és mindenki épp olyan, amilyennek mi látni akarjuk? Igen, tudom, hogy elsőre ez teljesen irreális badarságnak tűnik, hiszen hogy lehetne például egy autóbaleset nem negatív esemény? Nos, Dr. David R. Hawkins az ERŐ kontra Erő című könyvében így fogalmaz erről:

"Kezdetben igen nehéz megérteni, hogy a hozzáállástól függhet, milyennek tapasztalja az ember a világot... a katasztrófáknak előnyös oldala is lehet... Ha az életre tanítónkként tekintünk, akkor azzá is válik."

Az én életem kapásból jó példa is erre. Ahogy arról már a bemutatkozómban is meséltem, nem volt egyszerű gyermekkorom és fiatalságom. Akkoriban nagyon negatívnak éltem meg az egész életemet és úgy éreztem, az egész egy tragédia. Azonban, ha ma visszatekintek: értelmet nyert minden! Az élet valóban tanítómként adta számomra azt a sok leckét, hogy mára megerősödve, és nem csupán könyvből tanulva, de saját tapasztalatból tudva segíthessek másoknak, hogy megtalálhassák válaszaikat.

Azt mondom tehát, hogy ha valamely helyzetből legszívesebben kihátrálnátok, annyira "negatívnak" élitek meg, akkor abba álljatok csak bele igazán! Nézzétek meg, vizsgáljátok meg, hogy milyen gombot nyom meg rajtatok, mit akar nektek tanítani, miért zavar benneteket! Ha például úgy érzitek, hogy valaki sérteget Benneteket, akkor nem lehetséges, hogy csak viccel, de mivel az önértékelésetek nem áll elég stabil lábakon, Ti félreértitek azt? Ilyenkor az élet azért küldi elétek a "sértegetőt", hogy észrevegyétek: dolgoznotok kell még önmagatok szeretetén és elfogadásán.

Hajrá, újragondolásra fel! 

7/15. Test-Lélek-Szellem

Parapszichológusként az embert a hármas egységében tanultam gyógyítani: a test-lélek-szellem egységében.

Azt nyilván mindannyian értitek, hogy mi is a test, de azt én is csak az iskolában tanultam meg, hogy a lélek és a szellem bizony nem szinonimái egymásnak.

A lélek az, amiben a tudásunk, az érzelmeink, a viselkedésünk jelenik meg ebben a világban. A "lelkiismeretfurdalás" szó is erre a részünkre utal, mely az értékrendünkkel ütköző cselekedetünk után marad velünk.

No de mi akkor a szellem? Előző videómban már utaltam a reinkarnációra. Arra, hogy nem egyszer élünk ezen a Földön. Újra és újra leszületünk, életről-életre újabb és újabb feladatokat kapva és általuk fejlődve. Nos, éppen ez az örökkévaló rész a szellem, mely életeken át mi vagyunk.

Na és hogy miért is tartom fontosnak beszélni minderről? Azért, mert ennek a 3 részünknek harmóniában kell lennie ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberek lehessünk.

Az, aki csak a testével törődik -legyen az az élvezetek túlzott hajszolása, vagy épp a sportolás túlzásba vitele- és nem fejleszti a lelkét és szellemét, az számíthat mindenféle fizikai megbetegedésre, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, és a többi.

Ha valaki csupán a lelkére figyel és hagyja, hogy érzelmei irányítsák, akkor könnyen ragad a múlt fogságában, vagy retteg a jövő eseményeitől.

Veszélyes az is, ha az ember mindenáron a megvilágosodást keresve a szellemének fejlesztése mellett nem törődik testének és lelkének egészségével, hiszen ekkor akaratlanul is kirekeszti magát a társadalomból, így könnyen válhat depresszióssá, vagy keríthetik pszichés zavarok a hatalmukban, hiszen olyan energiák érkezhetnek meg hozzá, melyre a teste és lelke nincs felkészülve.

Azt javaslom tehát, hogy kerüljétek minden szinten a túlzásba esést. Helyette törekedjetek mindenben az egyensúlyra és osszátok fel a törődéseteket fenti három részetek között igazságosan, ahogy Jézus is mondta: "Add meg a császárnak, ami a császáré és az Istennek, ami az Istené"

8/15. Betegségek lelki okai

Az előző bejelentkezésemben meséltem Nektek a test-lélek-szellem egységéről. Ez a három olyan, mint egy háromlábú szék, amelynek ha valamelyik lába hossza eltér a többiétől, akkor a szék felborul.

Ez is okozhat különböző megbetegedéseket, de ebben a videóban nem erről szeretnék beszélni nektek. Most arról szeretnék mesélni, hogy milyen könnyen vezethet testi megbetegedéshez egy korábban elszenvedett trauma, vagy épp nehéz életciklus, problémás emberi kapcsolat. Sajnos a folyamatok biokémiai hátteréhez nem értek, ezért csak példákon keresztül tudom bemutatni nektek az összefüggést.

Megjegyzem annyira érdekel ez a téma, hogy szerepel még az idei terveim között a Szerv Atlasz megvásárlása és a hozzá kapcsolódó képzés elvégzése, mely a betegségeket kiváltó lelki okokat rendszerezi és a kapcsolódásokat érthetően elmagyarázza.

Először egy kedves barátnőmnél, a saját gerincsérvem kapcsán vettem a kezembe a Lelki eredetű betegségek lexikonát, mely döbbenetesen rávilágított aktuális problémám lelki hátterére: összeroppantam addigi életem nehézségei alatt. Akkor kíváncsiságból rákerestem egyéb kórságjaimra is és mindegyiknél telitalálat volt a leírás. Rövidlátás: félelem a jövőtől, PCO: anyasággal kapcsolatos aggályok, bélelzáródás: feloldhatatlan probléma egy közeli hozzátartozóval kapcsolatban, inzulinrezisztencia: szeretethiány, és így tovább.

Amint elindultam a segítői pályámon, azonnal beszereztem a saját példányomat és azóta minden fizikai betegséggel hozzám érkezőnél felütöm a vonatkozó oldalon.

Vendégeim is rendszerint meglepődnek, hogy milyen igazságokra világítanak rá az írás sorai. Fantasztikus módszer ez a Belső Utazás előtt az energiák áramlását beindítani, de nektek is szeretettel javaslom, hogy bármilyen betegségetek esetén olvassatok utána vagy ebben a könyvben, vagy az interneten, hogy mi az üzenete számotokra. Ha ezt megértitek, akkor már meg is tettétek az első lépést a gyógyulásotok felé!  

9/15. Megbocsátás

Számtalanszor hallottam már embertársaim szájából, hogy "sosem bocsátom meg".

Tisztában vagyok azzal, hogy bizony vannak olyan tettek, melyek annyira fájdalmasak, hogy legszívesebben sosem beszélnénk többé azzal, aki elkövette ellenünk. Bezárkózásba, elutasításba, sőt akár utálkozásba is fordulhatunk.

Én is ezt tettem édesapámmal szemben, 16évesen, az italozása és agressziója miatt. 8 évig nem is beszéltem vele, sőt nap mint nap haraggal gondoltam rá, úgyhogy valóban tapasztalatból tudom, hogyan működik ez.

A saját bőrömön tapasztaltam azonban meg azt is, hogy mennyire felszabadul az ember lelke, amikor minden ellenállását félretéve megpróbálja megérteni a másik felet és szívéből megbocsát neki.

Ehhez tulajdonképpen csak azt kell helyretennünk magunkban, hogy nem vagyunk egyformák és hogy a másik nem gonoszságból ártott nekünk, hanem mert egyszerűen csak azon a fejlődési szinten volt, mely az adott viselkedést tette lehetővé számára.

Ami viszont mindehhez a legfontosabb, az a harag testre gyakorolt hatása! Ugyanis, ha valakire dühösek vagyunk, akkor azzal bizony nem neki ártunk ám, hanem önmagunknak! Csak hunyjátok le a szemeteket egy pillanatra és idézzétek fel magatokban a düh érzését. Ugye milyen kellemetlen, feszítő a testetekben? Nos, ez az érzés annál jobban árt nekünk, minél tovább van velünk -hosszútávon akár meg is betegíthet minket. Ezzel szemben a megbocsátás lelki békét és megnyugvást hozhat számunkra.

Ezért szívből javaslom, hogy bocsássatok meg mindenkinek -ahogyan a W.M.Paul Joung, Viskó című alkotásában szereplő édesapa is tette az abszolút megbocsáthatatlannal-, aki valaha ártott nektek, hogy többé ne ártsatok önmagatoknak a harag őrizgetésével!

Ha pedig úgy érzitek, képtelenek vagytok ezt megtenni; nos, akkor tudok valakit, aki szívesen segít ebben ;-)

Mahatma Gandi gondolatával búcsúzom ma: "A megbocsátás az erősek erénye". 

https://www.belsoutazasszandraval.hu/l/w-m-paul-joung-visko/

10/15. Párkapcsolat feltétel nélkül

Ugye milyen gyakran hallani férfiak és nők szájából, hogy milyen jó lenne a kapcsolatuk, ha a párjuk ezt, vagy azt megtenné, ebben, vagy abban változna? Ha főzne, ha kevésbé volna rendetlen, stb.?

Nem mondom, hogy hiba van abban, ha ilyen gondolat felmerül valakiben, hiszen senki sem tökéletes. Azonban elvárásokat támasztani a másikkal szemben komoly terhet ró a párunkra, mely vagy megfelelési kényszert, vagy ellenállást válthat ki a másikból, jó vége pedig egyiknek sincs...

Én azt vallom, hogy nem szabad olyan párkapcsolatban élni, amiben a társunknak van számunkra "elviselhetetlen hibája". Óriási tévedés abban hinni, hogy majd változik. Ezzel csupán hiú reményeket keltünk magunkban, melyeknek szinte elkerülhetetlenül csalódás az eredményük. Párunknak pedig a folytonos elégedetlenségünkkel aláássuk az önértékelését. Én azt mondom, hogy addig ismerkedjünk, amíg olyan emberrel nem hoz össze minket a sors, akit minden hibájával együtt el tudunk fogadni. Megjegyzem, ehhez érdemes használni a 8. bejelentkezésemben bemutatott imaginációs technikát ;-)

Egyúttal itt térnék ki arra is, hogy nem szabad beleragadnunk olyan párkapcsolatokba, melyek öröm és nyugalom helyett szomorúságot, elkeseredettséged ajándékoznak nekünk újra és újra. Higgyétek el, hogy megérdemlitek a jót, a jobbat! Ha az önismerettel haladtok és megtanuljátok elfogadni, sőt megszeretni önmagatokat, akkor az sem lehet gond, ha egy ideig magatok vagytok. Aztán, amikor eljön az idő, úgyis megérkezik az, akire oly régóta vártok! Akivel már nem két fél emberből lesz egy, hanem két önmagában is egészből lesz egy teljes.

Őszintén szólva, ezt az eszmefuttatást azért nem teljesen saját kútfőből raktam össze. Ahogyan az energia bemutatását, ezt a tudást is főként a Mennyei Prófécia című könyvből merítettem. Engedjétek meg, hogy ebből az írásból pontos idézettel köszönjek most el:

"A cél az, hogy a kölcsönös függésen alapuló kapcsolatok kezdetén tapasztalható emelkedett közérzetet, az eufóriát olyankor tapasztalja meg az ember, amikor egyedül van. A partnert az embernek önmagán belül kell hordoznia. Ezután az ember előreléphet az evolúcióban, és megtalálhatja azt a romantikus kapcsolatot, amely valóban illik hozzá. Ha ezután szerelmi kapcsolatra lépünk egy másik emberrel, a két személyből egy szuperszemély lesz. "

https://www.belsoutazasszandraval.hu/l/james-redfield-mennyei-profecia/

11/15. Gyereknevelés 

Ti is sokszor hallottátok gyermekkorotokban, hogy "ne sírj, katona dolog"? Ha hiszitek, ha nem ez az egyik legártalmasabb felszólítást, amit a szülők jó szándékkal tehetnek gyermekeik-felé.

Mert mi is van e mögött a mondat mögött? Ne sírj, azaz ne mutasd ki az érzéseidet! Katona dolog, azaz a felnőtt kívülálló eldönti, hogy a gyermeknek az adott helyzet nem lehet fájdalmas/ijesztő, stb. Összefoglalva tehát ezzel az egyszerű mondattal a szülő arra neveli a gyermekét, hogy ne mutassa ki az érzéseit, hanem nyomja el őket!!

Belső Utazás kísérőként azt tapasztalom, hogy a problémáink legnagyobb részét bizony gyermekkorunkból hozzuk. Sajnos sokunkat traumatizálták komolyabban is a szülei, de még a legjobb és leggondoskodóbb felmenőknél is előfordultak efféle hibák, melyeket a gyermekeik nem győznek felnőtt fejjel kipucolni magukból.

Arról nem is beszélve, hogy konkrétan a sírás a természet egyik -szerintem- legnagyobb csodája, hiszen endorfint termel, mellyel természetes módon nyugtatja meg a szomorkodó embert. Az, aki elfojtja a sírását, az előbb-utóbb könnyen válik valamilyen külső nyugtatószer rabjává, mint a hangulatjavítók, nyugtatók vagy épp az alkohol, a kábítószer.

Én azt mondom, fordítsuk meg az a hitünket, hogy "sírni gyengeség" és alakítsuk át magunkban arra, hogy "sírni bátorság"!

Sosem fogom elfelejteni a Belső Utazás kísérői képzésem utolsó napjának utolsó órájában Brandon Bays és az egyik csoporttársam között lefolytatott beszélgetést. Eva így kezdte a mondanivalóját: "nehéz megszólalnom, mert a könnyeimet vissza kell fognom", erre Brandon nevetve kérdezte: "Hát TE nem tanultál itt semmit, egész idő alatt???" Hiszen éppen erről szól a Belső Utazás: engedd a könnyeidet, engedd az érzéseidet, hadd legyenek veled!

Mára ezzel a gondolattal köszönök elő Tőletek: nevessetek sokat, de sírjatok is bármikor, amikor csak az esik jól!

12/15. Testi Belső Utazás

Tudom, hogy annak, aki még sosem próbálta, nagyon nehéz elképzelnie, hogy mi is lehet az a Belső Utazás, és hogy vajon miként zajlik.

Elöljáróban annyit, hogy két fő fajtája van, a testi és az érzelmi; ma az előbbit fogom példán keresztül bemutatni Nektek -az utóbbit pedig a 14. bejelentkezésemben ismertetem majd.

Minden Belső Utazást azzal kezdünk, hogy az utazó kényelmesen elhelyezkedik, lehunyja a szemét és a kísérőjének a segítségével mélyen ellazul. Az utazás egy interaktív folyamat, tehát utazó és utaztató között folyamatos a kommunikáció. Miután a gyógyulni vágyó megkezdte az utazását lelki segítőjével, a folyamatban megjelent mentorával; együtt beülnek egy bűvös járműbe, mely elviszi őket az alany testében oda, ahol az aktuális problémája lokalizálódik. Esetemben életem első testi belső utazását a vetélésem után éltem át, amikor a méhembe érkeztem, ahol sötét feketének és vörösnek éreztem mindent. Érkezés után a helyszín körbejárásakor hatalmába keríti az embert egy érzés, melyről beugrik az életéből egy korábbi esemény. Én ebben az utazásban teljes elkeseredettséget éreztem és szinte azonnal beugrott egy súlyos eset a fiatalságomból, melyet Édesanyám betegsége miatt éltem át. Az emlék megérkezése után egy tábortűzhöz érkezik az utazó, mely a feltétel nélküli szeretet, elfogadás, és megbocsátás tüze. Ide invitálja meg az eseményben szereplő érintettet, akinek részletesen elmondja minden érzését. Kerekedik itt egy lélekszintű beszélgetés, melyet mindkét irányban megbocsátás követ. Én természetesen Édesanyámmal beszéltem és neki bocsátottam meg fennhangon.

A folyamat lezárása a kiinduló helyszínre visszaérve történik, ahol az utazó észleli a megtörtént változást. Esetemben a méhem egy virágzó rétté változott.

Természetesen sok apró trükk és eszköz áll még rendelkezésére a Belső Utazás kísérőjének a folyamat során, de lényegében ez a folyamat váza. A gyógyulás kulcsa három fő részből áll tehát: elakadást okozó emlék feltárása, kibeszélés, megbocsátás.

Egyszerűnek tűnik, de annál hatékonyabb. Esetemben például a vetélés testi tünetei már másnap reggelre teljesen normalizálódtak, mélységes lelki megzuhanásom pedig karikacsapásra változott magabiztos tudássá, hogy csak idő kérdése, hogy egy következő várandósság már egészséges babával ajándékozzon meg.

13/15. Hála

Szoktatok hálásak lenni? Észreveszitek az élet apró örömeit? Értékelitek a természetesnek tűnő, mégis nem mindenkinek kijutó nagyszerű dolgokat az életetekben? Például azt, hogy van kezetek, lábatok, tudtok olvasni, hogy süt a nap?

Bejelentkezéseimben már boncolgattuk az energia miben létét és a rezgésszinteket, meg az azokkal való azonosulást. Nos, a hála az egyik legmagasabb rezgésszintű érzés, mellyel csodálatos dolgokat vonzhatunk be az életünkbe. Ha megtanultok a bosszantó dolgokon felülemelkedni -sorban állás a közérben, udvariatlanul viselkedő sofőr, fárasztó kolléga, stb.-, és elkezdtek a klassz dolgokra figyelni, akkor meglátjátok, hogy ez utóbbiakból egyszerűen egyre több érkezik majd hozzátok. Ha pedig nem csupán figyeltek rájuk, de a szívetekben kibontjátok a hála érzetét, akkor a "varázslat" ereje bizony megsokszorozódik.

Javaslom, szánjatok időt arra, hogy leültök és összeírtok mindent, amiért az életben hálásak lehettek. Próbáljátok a listát minél hosszabbra írni, jussanak eszetekbe a barátaitok, a szeretteitek, az egészségetek, a tudásotok, minden és bármi, ami örömöt okoz számotokra. Ha pedig elkészültök a listával, akkor tegyétek könnyen hozzáférhető helyre és csak olvassátok el -minél gyakrabban.

Egy másik hasonló feladat, melynek megvalósítását szívből ajánlom Nektek, ennél még egyszerűbb. Minden nap végén idézzétek fel, hogy mi volt az a 3 dolog, amiért aznap hálásak lehettek. Nem kell nagy dolgokra gondolni: lehet ez egy finom ebéd, egy kis séta a szabadban, vagy néhány perc beszélgetés egy szeretett személlyel. Bármi, ami jó érzéssel töltött el Benneteket.

Ha pedig még nem tudtalak meggyőzni Benneteket arról, hogy érdemes a hálaadással időt töltenetek, akkor megosztom Veletek a Harvard egyetem 75 évnyi kutatásával feltárt eredményeket, melyek szerint: "A hála csökkenti a stressz szintet és erősíti az immunrendszert, ráadásul jó hatással van a vérnyomásra és minimalizálja a szívbetegségek kockázatát."

Nos, akkor hálálkodásra fel!

14/15. Érzelmi Belső Utazás

Ahogy a 12. bejelentkezésemben említettem: kétféle Belső Utazás létezik, a testi és az érzelmi. Most az utóbbit szeretném egy példán keresztül bemutatni Nektek.

A folyamat a testi utazáshoz hasonlóan interaktív és szinté az utazó mély ellazulásával kezdődik. Itt azonban nem használunk mágikus járművet, hiszen nem egy testi probléma hátterét szeretnénk feltárni, azaz nem szükséges az adott szerve "elutaznunk", hogy megkezdődhessen az érzelmek feltárása.

Az érzelmi utazást egy aktuális érzéssel indítjuk. Mélyen ellazult állapotunkban felidézzük azt a problémánkat, ami éppen bánt bennünket. Én nemrégiben meglehetősen túlreagáltam kislányom nevelőnőjétől kapott visszajelzéseim egyikét. Úgy éreztem, hogy folyamatosan próbálok "jó kislány lenni", minden szabályt betartani, de valahogy mégis mindig hibázom -elkések, nem viszek pelust, nem tudok a 3 napos szabályról, stb. Tudtam, hogy felnőttként nem normális zokogni egy ilyen probléma miatt -hiszen nem is én vagyok a gyermek!! Aztán amikor leültem és hagytam, hogy elárasszon az érzés... iszonyatos dühöt éreztem! Aztán amikor már nem tudott a düh nagyobbra nőni, akkor mély csalódottság bukkant ki alóla és ezzel együtt gyermekkorom újra és újra átélt emléke -akár egy lefelé mutató spirál-, melyben az Édesanyám reményteli gyógyulása a depressziójából újra és újra bukással ért véget, azaz folyton visszacsúszott a megzuhanásba. Feljött a gyermek Szandra érzése: nem vagyok elég jó. Hiába reménykedem, hogy talán elég jó lehetek és Anya meggyógyul, mindig újabb pofonokat kapok, hiszen a depresszió mindig újra eluralkodik rajta. Az érzésekből lefelé haladva egyre több következett: jött a szomorúság, aztán a veszteség érzése, majd az elfogadás és végül megérkeztek a kellemesebb szintek: a megnyugvás, majd a béke. Ebben az utazásban ez volt a forrásom, ahonnan feltöltekezve indultam vissza a szinteken, átmosva, feltöltve őket a békémmel. Az emlék szintjéhez visszaérve megelevenítettem a tábortüzet és elmondtam Édesanyámnak az összes érzésemet, majd megbocsátottam neki és ő is nekem. Az utazás óta már sokkal lazábban kezelem a kapott visszajelzéseket a bölcsődében, hiszen a helyén tudom kezelni őket ahelyett, hogy olyan gombot nyomkodna bennem, amelyről már régen azt hittem, hogy nem létezik...

Tanítóm, Brandon Bays ide vágó gondolatával búcsúzom ma: "Nem futhatsz az érzelmek elől. Ha a megnyugvást keresed, akkor a legjobb, ha fejest ugrasz beléjük."

15/15. Minden rosszban van valami jó

Láttátok a Békés harcos útja című filmet? A főszereplő, EGÓjának élő sportoló fiút a mindenáron győzni akarásból átvezeti a tanítója egy elfogadó, az áramlásban élő, valódi bajnokká. A film végére a néző meg is értheti az egyik legnagyobb "spirituális" tanítás értelmét, az "itt és most"-ban létet. Hogy mennyivel hatékonyabban tud az ember koncentrálni, ha a gondolatai nem cikáznak hol a múltba, hol a jelenbe, hanem képesek megállni és figyelni az éppen aktuális feladatra, és csakis arra. Megtanulni a jelenben élni elképesztő életminőség változást hoz, de ehhez bizony ki kell kutatni a múlt mumusait a szőnyeg alól, szembe kell velük nézni és el kell őket engedni.

Tanítóm, Brandon Bays ennek megvalósításához nem csupán a Belső Utazás módszerét dolgozta ki, de írt egy fantasztikus könyvet is, tele olyan technikákkal, melyek segítenek gyakorolni a tudatos jelenlétet. A címe meglepő módon: Jelenlét.

Tapasztalatom szerint valahogyan a jelenben lét gyakorlásával és elsajátításával egy időben kialakul bennünk egy másik csodálatos képesség is. Miközben feldolgozzuk múltbéli sérelmeinket, lépésről lépésre megértjük, hogy mindegyiknek oka volt, mind-mind leckét tanított nekünk. Ez a felismerés pedig elvezet oda, hogy ráébredünk: semmi nem történik ok nélkül: minden rosszban van valami jó!

Ha pedig elkezdjük így szemlélni a világot, akkor máris sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk!

Mindezek után pedig már mindjárt könnyebben meg tudjuk valósítani az Agykontrollos tanítást: Mosolyogj a világra és az visszamosolyog Rád!

Nos, ez a 15 részes sorozatom most véget ért, őszintén remélem, hogy hasznotokra vált. Én már akkor is boldog vagyok, ha csak egy gondolatot is megszívleltek és általa elkezditek az életeteket picit másként élni!

Ha pedig szeretnétek még több, általam egy csokorba gyűjtött "okosságot" olvasni, akkor látogassatok töltsétek le ingyen az Én Belső Utazásom című könyvemet. Jó olvasást, mély felismeréseket kívánok hozzá!

https://www.belsoutazasszandraval.hu/az-en-belso-utazasom/